TV 2-profil ble forbanna

På 30 minutter ble stemningen fullstendig snudd på hodet for fotballjentene. TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen forteller at hun ble «litt forbanna». Neste kamp handler trolig om stillingen til trener Martin Sjögren.

RINGSIDE: Solveig Gulbrandsen fulgte tirsdagens pressetreff utenfor Brighton. Foto: Terje Pedersen / NTB
RINGSIDE: Solveig Gulbrandsen fulgte tirsdagens pressetreff utenfor Brighton. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • England - Norge 8-0

BRIGHTON (Dagbladet): 8-0-tap for England i EM er katastrofalt alle dager. Det paradoksale er at Norge fortsatt kan bli europamester i teorien.

Men da må laget starte med å slå Østerrike fredag. Blir det uavgjort eller tap, ryker Norge ut i gruppespillet. Med seier venter sannsynligvis Tyskland eller Spania i kvartfinalen.

Hvis Norge går på ei blemme, vil EM-fiaskoen var så stor at Sjögren trolig er sjanseløs på å beholde jobben. I alle fall hvis Norges Fotballforbund følger «normale prosedyrer» for hva som er akseptabelt for en trener.

DAGEN DERPÅ: Caroline Graham Hansen (t.h.) hilste på Solveig Gulbrandsen dagen etter fiaskokampen mot England. Foto: Terje Pedersen / NTB
DAGEN DERPÅ: Caroline Graham Hansen (t.h.) hilste på Solveig Gulbrandsen dagen etter fiaskokampen mot England. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Jeg har ingen tanker om å trekke meg. Jeg er ikke den som drar meg unna når det begynner å blåse. Her gjelder det å jobbe beinhardt for å snu dette, sier han til Dagbladet og andre medier på EM-campen utenfor Brighton.

- Det vil være veldig, veldig feigt å trekke seg.

BLYTUNGT: Landslagstrener Martin Sjögren og landslagsspiller Caroline Graham Hansen forteller om skandaletapet mot England. Video: NTB Vis mer

Han har kontrakt til etter VM i Australia og New Zealand neste år. TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen fulgte dagens pressetreff med Sjögren, Maren Mjelde og Caroline Graham Hansen. Gulbrandsen har selv 183 landskamper og vet alt om oppturer og nedturer.

- Hvordan tror du spillerne egentlig har det i dag?

- Selvtilliten har fått seg en trykk. Jeg har opplevd det selv. Det er ganske mange landskamper der jeg har følt meg som verdens dårligste fotballspiller. Det er en utrolig kjip følelse. Og det er ikke noe gøy.

RINGSIDE: Tirsdagens medietreff utenfor Brigthon var godt besøkt. Solveig Gulbrandsen var ringside for TV 2. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE: Tirsdagens medietreff utenfor Brigthon var godt besøkt. Solveig Gulbrandsen var ringside for TV 2. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Hvordan var det å være vitne til forestillingen mandag kveld?

- Det var nok ikke like ille som det var å være utpå banen. Men det var ille å sitte og se på. Det var frustrerende, trist og jeg ble litt forbanna.

- Hva ble du forbanna på?

- Det var mest at det ikke ble gjort noen grep litt tidligere for å hjelpe spillerne, sier Gulbrandsen. Hun sikter til det som skjedde mellom det 12. og 41. minutt, da svimlende seks mål trillet inn bak keeper Guro Pettersen i løpet av 30 minutter.

- Hvilke grep ville du ha tatt?

- Dette har jeg snakket om i flere år. 4-4-2 er en håpløs formasjon hvis du ikke er bedre enn motstanderen. Å dekke rom i bredden mot England - med fire forsvarsspillere og fire midtbanespillere - synes jeg er en feil inngang.

Guro Bergsvand kom inn som en femte forsvarsspiller etter pause.

- Jeg aner ikke hvor mye de har trent på dette. Men det så ikke ut som om de hadde trent på fem i forsvar, som ble plan B i andre omgang.

HELSVART: Guro Bergsvand (t.v.) kom inn som femte forsvarsspiller etter pause, men Norge fortsatte å slippe inn mål. Foto: Terje Pedersen / NTB
HELSVART: Guro Bergsvand (t.v.) kom inn som femte forsvarsspiller etter pause, men Norge fortsatte å slippe inn mål. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Gulbrandsen påpeker at laget bare slapp inn to mål etter pause med den nye formasjonen:

- I første omgang kunne nesten hvert innlegg blitt mål for England. Grepet de gjorde hjalp til en viss grad. Men jeg vet ikke hvor mye de har trent på det.

- Hva tenker du om spekulasjonene rundt Sjögrens posisjon?

- De har kommet flere ganger. Resultater avgjør, og dette resultatet er jo helt fryktelig. Da er det naturlig at det kommer opp.

SLIKKER SÅRENE: Caroline Graham Hansen (t.v.) og Maren Mjelde var skuffet dagen derpå. Foto: Terje Pedersen / NTB
SLIKKER SÅRENE: Caroline Graham Hansen (t.v.) og Maren Mjelde var skuffet dagen derpå. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

På Dagbladets spørsmål - om han er sikker på å fullføre kontrakten - svarer Sjögren:

- Jeg vet hva slags jobb jeg har. I fotball handler alt om resultater. Vi har fortsatt gode sjanser til å ta oss videre. Turneringen lever. Så får de vurdere det, forbundsstyret, etter mesterskapet.

Laget trener i Brighton onsdag og torsdag. Skjebnekampen på Falmer Stadium starter klokka 21.00 fredag.

- Trøsten er at vi har en mulighet til. Det hadde vært enda tøffere hvis dette var den siste kampen i mesterskapet, sier Sjögren.

EM-TABELL

England22009-06
Østerrike21012-13
Norge21014-93
Nord-Irland20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer