TV 2-profil: - Ikke trygg

Norge sikter seg inn mot medalje i fotball-EM for kvinner, men ekspertene tviler: - Norge er ikke blant mine favoritter, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

TV 2-EKSPERT: Solveig Gulbrandsen. Foto: NTB
TV 2-EKSPERT: Solveig Gulbrandsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BRIGHTON (Dagbladet): Ada Hegerberg og Norge teller ned til EM-sluttspillet i England, som starter mot Nord-Irland torsdag.

Norge har et mål om å ta medalje, men ekspertene tviler:

- Laget er OK offensivt og har enkeltspillere som kan avgjøre kamper. Men defensivt er jeg ikke trygg i det hele tatt, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

- Jeg blir veldig positivt overrasket hvis vi tar medalje. Men jeg tror vi taper i kvartfinalen, forteller NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

RINGSIDE: Solveig Gulbrandsen og Jan-Henrik Børslid fulgte treninga for TV 2 i Brighton i går. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE: Solveig Gulbrandsen og Jan-Henrik Børslid fulgte treninga for TV 2 i Brighton i går. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Begge ekspertene følger Norges treninger i Brighton denne uka. Torsdag starter alvoret mot Nord-Irland på St. Mary's Stadium i Southampton. Også England og Østerrike er i gruppa. De to beste lagene går til kvartfinalen.

Over 500 000 billetter er solgt til mesterskapet som viser at kvinnefotballen er større og mer stjernespekket enn noen gang. Engelskmennene forventer gull på hjemmebane.

- Jeg har prøvd å gå gjennom treet som viser hvem som møter hvem. Jeg mener England og Sverige har stor sjanse for å møte hverandre i en semifinale. Det er egentlig de to jeg ser på som favoritter, sier Gulbrandsen.

- Hva med Norge?

- De er ikke mine favoritter. Men hvis du ser på det med hjertet, så er alt mulig hvis de kommer til kvartfinalen. I en enkelt kamp er alt mulig. Men det Norge viste i precampen, gir meg ikke noen trygghet på at de er favoritter.

NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp er på plass i Brighton for NRK. Foto: Tore Ulrik Bratland
NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp er på plass i Brighton for NRK. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Hun får støtte av Torp:

- Jeg har troen på vi går videre fra gruppa og at vi slår de lagene vi skal slå. Men jeg har ikke helt troen på at vi slår lagene som er ranket litt bedre enn oss. Vi har vært for langt unna de siste åra. Vi har ikke vist noen tegn på at vi har nærmet oss.

Og:

- For meg er Spania, England og Sverige favoritter.

GLEDER SEG: Ada Hegerberg møtte mediene på treningsfeltet i Brighton i går. Foto: Terje Pedersen / NTB
GLEDER SEG: Ada Hegerberg møtte mediene på treningsfeltet i Brighton i går. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

EM åpner med kampen mellom England og Østerrike på et fullstappet Old Trafford i kveld.

- Følelsen er bra. Alle spillerne er tilgjengelige, sier trener Martin Sjögren før Norges kamp mot Nord-Irland i morgen.

Norge har følgende gull fra mesterskap:

  • OL-gull i 2000.
  • VM-gull i 1995.
  • EM-gull i 1987 og 1993.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer