Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2-profil takket nei til Discovery

- Det ble tydelig for meg at jeg ønsket å bli.

(procycling.no): Overfor procycling.no bekrefter Ole Kristian Stoltenberg at han har vært i samtaler med Discovery om å kommentere sykling og skiskyting for mediegruppens TV-kanaler.

- De har noen spennende rettigheter med idretter jeg er interessert i, blant annet skiskyting i OL og sykkel. Det var konstruktive samtaler. Jeg varslet TV 2 om at jeg hadde snakket med Discovery, og de ønsket at jeg skulle bli der jeg er. Det gjorde meg veldig glad at TV 2 ønsker å satse på meg, og da var jeg ikke i tvil, sier Stoltenberg til procycling.no.

• Glad i sykling? Følg procycling.no på Facebook!

Han har tidligere jobbet for Eurosport, men har vært freelancer i TV 2-systemet de siste fire årene.

Her har han kommentert sykkel, deltatt i TV-produksjoner og hatt ansvar for magasinprogrammet Sykkelkveld på TV 2 Zebra.

Hentet flere TV 2-ansatte Stoltenberg er nå enig med TV 2 om en treårig kontrakt. Det betyr at Discovery må lete andre steder for å forsterke sin bemanning.

Etter at Discovery Communications kjøpte opp SBS Nordic i 2013 har de blitt en betydelig aktør på det norske mediemarkedet.

I dag kontrollerer Discovery Communications blant annet TV Norge, Max og nystartede Eurosport Norge. De siste årene har gruppen kjøpt seg opp stort på markedet for sportsrettigheter, og har i tillegg hentet flere profiler fra konkurrenten TV 2.

Først ut var Carsten Skjelbred som gikk til Max i 2013. Siden har også kommentator Asbjørn Myhre, redaksjonssjef Espen Tvedt og reporterne Jonas Berg-Johnsen og nylig Susanne Furøy Wergeland gått samme vei.

Discovery som belgisk blå? Derfor er det kanskje ikke så rart at sportssjef Vegard Jansen Hagen trakk et lettelsens sukk da det ble klart at Stoltenberg ikke fulgte det samme sporet.

• Les også: Rekordmye sykling på TV 2

- Sykkelsporten er en stadig større og viktigere satsing for TV 2. Med våre ambisjoner er man nødt til å ha de beste formidlerne som evner å kombinere kunnskap og lidenskap for idretten. Der er Ole Kristian helt unik, sier Jansen Hagen.

- Hvordan ser dere på konkurransen fra Discovery både når det gjelder personell og rettigheter?

- Discovery er mediebransjens svar på belgisk blå. De blåser seg voldsomt opp og tar naturligvis de snarveiene som skal til for å bli fetest mulig. Det gjør de naturligvis ved å gå etter det beste folkene. Vi får ta det som en annerkjennelse at de anser at så mange av dem jobber hos oss. Samtidig må vi være forberedt på at noen går. Rettighetsmarkedet er skiftende, men vi klarer selvsagt ikke å bygge opp kompetanse og kultur dersom folk går ut og inn av svingdørene mellom mediehusene hele tiden.

Sitter på mange rettigheter I fjor høst ble det kjent at Discovery har kjøpt rettighetene til Tippeligaen sammen med VG fra 2017 til 2020.

Da ved å overby nettopp TV 2 underveis i prosessen.

Tidligere har gruppen kjøpt opp OL-rettighetene fra 2018 til 2024, fotballandslagets kvalifiseringskamper til både Frankrike-EM i 2016 og fotball-VM i Russland 2018, Europaligaen, hockey-VM og PGA-touren i golf.

Sentral i Rio På tross av dette valgte altså Stoltenberg å takke nei.

- For min egen del satte jeg to spennende aktører opp mot hverandre og gjorde en vurdering på det. Det ble tydelig for meg at jeg ønsker å bli værende hos TV 2. Her får jeg være med å videreutvikle det som skal skje i årene som kommer, og da kanskje spesielt med tanke på syklingen. I 2016 vil jeg ha fokus mot VM i skiskyting i Holmenkollen, Tour de France og OL i Rio de Janeiro, forteller han.

Akkurat hva han skal dekke under lekene i Brasil, ønsker TV 2 å komme tilbake til.

Jansen Hagen røper følgende:

- Han kommer til å få en sentral rolle under OL, men det skal vi komme tilbake til. Det er ikke skiskyting under Rio-OL, men han vil jobbe med en idrett som i sommer-OL-sammenheng, er like viktig som det skiskyting er for vinterlekene, røper han.

Det logiske svaret hadde kanskje vært skyting, men det får den berømte tiden vise.

PS: Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu ønsker ikke å bekrefte stort rundt den pågående bemanningsprosessen i Discovery, men bekrefter følgende:

- Vi er i markedet for å sjekke hvem som skal kommentere sykkel på våre kanaler, sier Discovery-direktøren til procycling.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media