TV 2-profil ut mot Costa: - Har vært hjelpeløs i hele år og har ingen grunn til å reagere

Mener Chelsea-profilen fortjente å bli benket.

KRITISERES: Diego Costa blir kritisert for sin oppførsel mot Tottenham. 27-åringen kastet vesten sin mot trener José Mourinho. Foto: AP Photo/Tim Ireland
KRITISERES: Diego Costa blir kritisert for sin oppførsel mot Tottenham. 27-åringen kastet vesten sin mot trener José Mourinho. Foto: AP Photo/Tim IrelandVis mer

(Dagbladet): Diego Costa havnet nok en gang i et negativt søkelys da Chelsea spilte 0-0 borte mot Tottenham.

Costa ble vraket av Chelsea-manager José Mourinho, som i stedet valgte å bruke kantspiller Eden Hazard på topp. Chelseas stjernespiss kom aldri lenger enn til oppvarmingen og fikk ikke spille et eneste sekund.

Da Costa innså at turen til White Hart Lane ble en bomtur for hans del, kastet han den rosa oppvarmingsfestingen mot sin portugisiske sjef.

- Jeg synes ikke han har noen grunn til å reagere. Costa fortjente å bli benket. Han har vært hjelpeløs i hele år, sier TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

- Det er veldig rart. Han var outstandig i fjor og et monster å møte. I år er han ingenting. Hvis han i tillegg sliter med holdningen, kan han ryke, spår Alsaker.

Mourinhos Costa-spøk Det er Erik Thorstvedt enig i.

- Det er lett å se at han er dritsur og vil ta opp kampen mot Mourinho. Det er en kamp han vil slite med å vinne, sa Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Mourinho tar imidlertid det hele med knusende ro.

- Costa er privilegert som ble den siste spilleren som havnet på benken. I dag følte jeg at det var bedre å spille uten ham, og vi er godt fornøyde med avgjørelsen. Det er helt normalt at en toppspiller ikke er fornøyd med å sitte på benken, sier portugiseren ifølge BBC.

Han legger humoristisk til:

- Hvis Costa ønsker å skade meg, skjer det ikke med en vest. Jeg har et godt forhold til ham, sier Mourinho og smiler lurt.

Mysteriet Alsaker er tydelig på at Chelseas problem handler om mye mer enn bare Diego Costa.

- Det er to ting som forundrer meg: 1. Hvor mye dårligere enkelte Chelsea-spillere plutselig har blitt. 2. Hvor mange spillere som har blitt mye dårligere. Det er sesongens store mysterium, sier Premier League-kommentatoren.

- Jeg er usikker på om Mourinho kommer til å gjøre så mange endringer på laget i januar. Det vil i så fall være en erkjennelse av at stallen er for dårlig. Og det vil jo være litt rart når den samme stallen ble suverene seriemestere i fjor, minner Alsaker om.

Han mener Costas problem startet allerede i sommer.

- Costa var overvektig da han kom tilbake til Chelsea etter sommerferien. Da startet problemene. Det skapte et vanskelig utgangspunkt for både ham og laget, mener Alsaker.

- Det spektakulære er hvordan han har gått fra å være så god til så dårlig. Det gjelder for øvrig flere av Chelsea-spillerne, presiserer han.

- Lyktes med taktikken I går gjorde Mourinhos menn en grei kamp borte mot Tottenham. Med en defensiv tilnærming kapret de ett bortepoeng.

- Isolert sett er ikke det så ille, men i den situasjonen de er i, er de ikke godt nok. Chelsea trenger seirer, sier Alsaker.

- Mourinho testet ut en mer defensivt taktikk og lyktes ganske bra med det. De spilte med lav risiko og fikk kampbildet som de ville. Men ett poeng er likevel ikke bra nok.

KRITISK: I likhet med veldig mange andre er TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker svært kritisk til Diego Costas oppførsel og prestasjoner denne sesongen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KRITISK: I likhet med veldig mange andre er TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker svært kritisk til Diego Costas oppførsel og prestasjoner denne sesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer