Ernst A. Lersveen

TV 2-profilens drama: - Verden stopper

Tilbake i april ble TV 2-reporter Ernst A. Lersveen alvorlig syk med corona. Nå åpner han opp om de dramatiske ettervirkningene med hjerteflimmer. Og om løpeturen rundt Bygdøy, da alt sa stopp.

FIKK BJØRNDALEN-HJELP: Ernst A. Lersveen åpner opp om dramatiske ettervirkninger av corona. Foto: NTB
FIKK BJØRNDALEN-HJELP: Ernst A. Lersveen åpner opp om dramatiske ettervirkninger av corona. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

- Jeg sendte melding til fastlegen min og skrev: «Nå må jeg faen meg ha hjelp her. Jeg får ikke jogga. Altså, verden stopper jo. Drikker jeg for mye Red Bull eller hva er det som skjer?», skrev jeg til han.

Det forteller Ernst A. Lersveen til Dagbladet om meldingen han sendte til fastlegen sin, etter en løpetur rundt Bygdøy i august.

I april i år ble nemlig den anerkjente TV 2-reporteren coronasmittet.

I løpet av vinteren, gjorde han som han alltid gjør, reiste Europa rundt for å dekke de største begivenhetene innen sportens verden. Han etterlevde også alle coronaregler. Både i heimen og på jobb.

Men så kom beskjeden om at kona i et vennepar hadde testet positivt. Da gikk alarmen, siden Lersveen og kona hadde spist middag med venneparet noen dager før.

- Da var jeg på jobb, men skjønte tegninga. Jeg ga beskjed til fotografen min om at han måtte kjøre rett til Sandvika, slik at jeg fikk tatt en hurtigtest. Svaret var positivt og da gikk jeg hjem, sier han.

På gåturen hjem fra Sandvika til Skøyen funderte Lersveen over hva han hadde i vente.

Dagene gikk, og feberen økte.

- Måtte øve meg på å gå

- Jeg lå bare å fantaserte i flere dager, var helt ko-ko og sløv. Dårlig balanse. Da jeg skulle på do falt jeg opp i badekaret, altså som om jeg var helt dritings. Det var helt håpløst, forteller han.

Det tok flere dager før de verste symptomene ga seg. Om ikke uker, forteller Lersveen.

- Jeg måtte øve meg på å gå igjen. Når karantenetida var ferdig så var jeg så surrete i balansen at jeg måtte snu på vei til butikken første dagen jeg var ute av huset, fordi jeg var så ustø. Det var ganske småguffent faktisk.

Omsider kom kroppen seg. De lange gåturene ble lenger. Og etter hvert kunne Lersveen også jogge som normalt.

Men fortsatt var det noe som ikke stemte.

- Jeg ble altså så forbanna kortpusta. Jeg kunne ikke begripe. Men jeg tenkte at jeg bare måtte gå, sier Lersveen, som trodde han bare var sliten.

Noen dager seinere gjorde han et nytt forsøk. Men pulsen skøyt fortsatt i været. Unormalt høyt, siden han bare gikk.

Da skjønte TV 2-reporteren at han måtte fyre av gårde en melding til fastlegen.

Fikk konstatert hjerteflimmer

Hos fastlegen var beskjeden klar: Lersveen hadde hjerteflimmer. Deretter gikk turen til Volvat for elektrosjokkbehandling - en behandling der man får elektriske støt i narkose.

- Så gikk jo det i dass. Det var et skritt fram og ett tilbake, siden det først gikk over til ønsket rytme, før det så datt tilbake igjen. Da måtte jeg vente i tre-fire uker til. Da jeg våknet fra narkose etter nok en behandling, sto det en særdeles hyggelig hjertespesialist, som ser meg i øynene og sier: Nå er det i orden, Ernst.

- Da fikk jeg igjen kroppen min, som jeg sier, utdyper Lersveen.

Ifølge hjertespesialisten var hjerteflimmeret en ettervirkning av coronaen. Skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen, som selv har hatt hjerteflimmer, satt også Lersveen i kontakt med en annen hjertespesialist, som han selv har brukt. Og Lersveen prøver nå å leve så normalt som mulig.

- Jeg jobber for fullt og normaliserer hverdagen, men det er en litt sånn mental sperre. Man går med en uro for å få det igjen.

- Hjerteflimmeret, som hjertelegen sier, er helt ufarlig, men det er ubehagelig. Og det kan jeg skrive under på, sier Lersveen som håper at folk fortsatt har stor respekt for den pågående pandemien.

Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer