TV 2: RBK-topper i møte

Det skal være møtevirksomhet på Lerkendal dagen etter 0-3 mot Molde.

SITTER I MØTE: Ivar Koteng, Tove Moe Dyrhaug og Stig Inge Bjørnebye sitter i møte på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
SITTER I MØTE: Ivar Koteng, Tove Moe Dyrhaug og Stig Inge Bjørnebye sitter i møte på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB ScanpixVis mer

TV 2 skriver at Roseborgs styreleder Ivar Koteng, sportslig leder Stig Inge Bjørnebye og daglig leder Tove Moe Dyrhaug ankom Brakka like før 12.00 i dag formiddag.

- Vi skal ha et møte nå. Ingen uttaler seg til media før det, er beskjeden fra RBKs organisasjonssjef Trond Alstad til TV 2.

Det vites ikke hva som diskuteres på møtet eller om dette var planlagt før gårsdagens stortap mot Molde. Det er likevel grunn til å tro at sesongstarten også er et tema.

Det skal ikke dreie seg om et krisemøte.

- Det blir gjerne drama og krisemøter når folk i en klubb på bunnen av tabellen snakker sammen. Enda mer sånn når det er Rosenborg. Men ifølge mine kilder er det ingenting av dramatikk som utspiller seg på Lerkendal. At man snakker sammen, diskuterer og prøver å finne løsninger på et akutt problem er sånn det må være. Hadde de ikke snakket sammen ville det vært krise, sier Dagbladets kommentator Morten Pedersen.

Sjokkstart

For Rosenborg ligger helt sist i Eliteserien etter fem spilte kamper. Nedturen kommer etter fire seriegull på rad og maktdominans i norsk fotball.

Tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen kritiserte blant annet Rosenborg-ledelsen og styreleder Ivar Koteng etter kampen, noe som har fått kritikk.

Det er RBK-trener Eirik Horneland som får mye av skylden for den svake sesongstarten, men hovedpersonen er ikke redd for å miste jobben.

På spørsmål om han frykter å få sparken, svarer Horneland dette:

- Overhodet ikke, men vi er for passive og vi spiller altfor dårlig.

- Jeg har ansvaret

Sportslig leder Stig Inge Bjørnebye tar på sin side på seg ansvaret for resultatene.

- Som sportslig leder har jeg ansvaret for dette her, det er ingen tvil om det, sier Bjørnebye.

Rosenborgs seriestart er historisk dårlig. Fasiten er to poeng på fem kamper.

- Du kan ikke feie under teppet at vi har spilt fem kamper og står igjen med to poeng og den målforskjellen vi har. Vi kan ikke bagatellisere det og late som det ikke har skjedd. Selvfølgelig er det alvorlig. Så vi snakker ikke om at vi skal vinne gull nå, vi kan ikke ha fokus på det, sier Bjørnebye.