Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2 refset NRK etter pressetreff med Johaug

Brøt reglene.

OL-KLARE: Therese Johaug og Marit Bjørgen brydde seg sannsynligvis lite om at NRK sendte direkte fra gårsdagens pressetreff. Det gjorde imidlertid TV 2, som var alt annet enn fornøyd. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
OL-KLARE: Therese Johaug og Marit Bjørgen brydde seg sannsynligvis lite om at NRK sendte direkte fra gårsdagens pressetreff. Det gjorde imidlertid TV 2, som var alt annet enn fornøyd. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/SOTSJI (Dagbladet): TV 2 har for første gang tv-rettighetene til årets OL, og bortsett fra kritikken mot kunstløp-kommentator Dorthe Skappel, har kanalen kommet godt i gang i Russland.

Det er NRK, som har hatt OL-rettighetene i en «mannsalder» som først og fremst har måttet tilpasse seg i Sotsji. Statskanalen får nemlig svært begrensede TV-muligheter i Sotsji, og har valgt å satse mest på nett og radio.

Regelbrudd I går brøt imidlertid NRK en regel da langrennsjentene hadde pressetreff. Statskanalen sendte nemlig deler av pressetreffet fra akkreditert sone direkte på TV, noe TV 2 mener de ikke har anledning til.

Dette ble også tatt opp på et møte i etterkant.

FERDIG MED SAKEN: Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, anser seg som ferdig med saken. Foto: TV 2.
FERDIG MED SAKEN: Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, anser seg som ferdig med saken. Foto: TV 2. Vis mer

- Det stemmer at NRK sendte fra pressekonferansen i går. Olympiatoppens regler sier at bare TV 2 som rettighetshaver har lov til å filme inne på akkreditert område, mens NRK og P4 har radiorettigheter. Vi har gjort NRK oppmerksom på dette, og anser oss ferdig med denne saken, skriver Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2, i en e-post til Dagbladet.

Prinsipielt uenig NRKs sportssjef Rune Haug er grunnleggende uenig i konkurrentens tankegang.

- NRKs prinsipielle standpunkt er at pressekonferanser bør være åpent tilgjengelig for alle medier. NRK har ved flere anledninger åpnet opp for at TV 2, Dagbladet, VG og andre har kunnet sende våre rettighetsbelagte pressekonferanser direkte, senest under VM i sjakk ifra India, skriver Haug i en e-post til Dagbladet.

- At TV 2 ikke ønsker at NRK skal gjøre det samme når TV2 har rettighetene tar vi til etterretning. Vi vil også i framtiden akseptere at TV 2 og andre kan sende pressekonferanser direkte, selv om NRK skulle ha rettighetene, skriver han videre.

ANNEN PRAKSIS: Sportsredaktør i NRK, Rune Haug, er prinsipielt uenig i TV 2s praksis. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
ANNEN PRAKSIS: Sportsredaktør i NRK, Rune Haug, er prinsipielt uenig i TV 2s praksis. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer

Begge kanalene sier seg i skrivende stund ferdig med saken, men med 16 dager igjen av OL, skal det mye til for å unngå flere uoverenstemmelser.

Hele Norges coronakart