Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- TV 2 sa nei til NRKs Fotball-VM-rettigheter

Stoppet av økonomi.

VERDENSMESTER I 2006: Slik så det ut da Italia vant VM-finalen i 2006. Neste sommer går mange av kampene på betal-tv. Foto: REUTERS/Michael Dalder
VERDENSMESTER I 2006: Slik så det ut da Italia vant VM-finalen i 2006. Neste sommer går mange av kampene på betal-tv. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at NRK selger seg ut av Fotball-VM, fordi statskanalens budsjetter for neste år allerede er fylt opp av Grand Prix-finalen på Fornebu, OL i Vancouver og Ski-VM i 2011.

Arne Scheie synes rettighetssalget var svært trist, både for TV-sporten og det norske folk.

- Jeg er veldig lei meg på vegne av de som gjerne vil ha Fotball-VM på NRK, sa Scheie til Dagbladet.

I dag viser det seg at TV 2 - som allerede har halve rettighetspakka til VM i Sør-Afrika i 2010 - ikke var interessert i kjøpe ut NRKs andre halvdel.

Ifølge Bergens Tidende hadde ikke TV2 råd til økte VM-rettigheter, fordi kanalens er i en alvorlige økonomiske situasjon.

Ingen i TV2-systemet vil kommentere dette overfor avisa, men fotballsjef Vegard Jansen Hagen bekrefter at fotballmesterskapet blir en noe mer dempet satsing for kanalen enn tidligere.

- Vi skal være til stede under VM, men det blir ikke den luftbroen som vi har sett tidligere. Det har vi ikke økonomi til. Det er mer sannsynlig at en del eksperter får månedskort på bussen enn en Landrover i Sør-Afrika, sier Jansen Hagen til BT.

Viasat Fotball er en betalingskanal, det betyr at nordmenn flest må punge ut med 199 kroner per måned for å få sett samtlige VM-kampene med norsk kommentator.

Jansen Hagen sier at TV 2 ikke har planer om å kjøre sine VM-kamper på betalkanalen TV 2 Sport.

- Fotball-VM blir en del av TV 2s ordinære tilbud. Jeg er i hvert fall ikke kjent med at det finnes en annen modell, sier Jansen Hagen til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media