TV 2 saksøkes for 2 millioner

Den danske boksepromotoren Mogens Palle er ikke sjenert når han nå vil saksøke TV2 for å ha sendt nyhetsinnslag fra boksekampen mellom Ole Klemetsen og Thomas Hansvoll i København 16. juni: Han krever rundt to millioner kroner for det han omtaler som et frekt tyveri.

- Jeg har sittet med mine advokater i helga og TV2 kan vente seg et søksmål i den størrelsesorden, bekrefter en kampvillig Mogens Palle overfor Dagbladet.

TV2 betalte 854000 kroner for det første oppgjøret mellom Hansvoll og Lukkøye i Odense 9. februar. Ifølge Mogens Palle var den norske reklamefinansierte TV-kanalen kun interessert i å betale 100000 kroner for å sende returkampen - et bud Palle tvert avslo.

Likevel sendte TV2 15- 20 sekunder av kampen og knockouten som definitivt endte Lukkøyes karriere.

Det er disse få sekundene som nå kan koste den norske reklamefinansierte TV-kanalen opptil to millioner kroner.

- Hadde avtale

Nestleder Svein Mathisen i TV2-sporten hevder de har alt sitt på det tørre i denne saken:

- Vi hadde en avtale med TV Danmark om at vi kunne sende et nyhetsinnslag fra kampen, sier Mathisen - som ikke vil si så mye mer nå som dette blir advokatmat.

I ettertid benekter imidlertid TV Danmark at de skal ha gitt TV2 en slik tillatelse.

Krever svar

Palles advokater har derfor sendt et brev til TV2, der de krever svar på hvor TV2 har fått tak i TV-bildene.

- Vi vil vite hva som har skjedd. Enten har TV2 stjålet bildene direkte fra satellitten, eller så har TV2 og TV Danmark gått sammen om å bløffe meg. Dette kan vise seg å være et av de verste tyveriene i mine 45 år som boksepromotor, sier den 67 år gamle dansken.

Ga advarsel

Palle understreker at han i god tid før kampen sendte en faks til TV Danmark der han advarte mot at et eventuelt salg av TV-bilder til TV2 ville bli møtt med søksmål. På den måten ville han sikre seg at boksekampen ikke kom på norske TV-skjermer som følge av TV2s lave bud.

Palle hevder at han satte opp fire kamper med nordmenn involvert i dette stevnet for at det skulle være ekstra interessant for norsk tv.

KNOCKOUT: Thomas Hansvoll (t.v.) slo ut Ole Klemetsen i Brøndby den 16. juni. TV 2 sendte bilder fra kampen - nå skal saken i retten.