TIL TV 2: De neste tre årene skal TV 2 vise Chelseas John Terry og Manchester Uniteds Wayne Rooney for norske seere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
TIL TV 2: De neste tre årene skal TV 2 vise Chelseas John Terry og Manchester Uniteds Wayne Rooney for norske seere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

TV 2 sikret seg Premier League

Men dropper gratis tippekamp.

||| (Dagbladet): TV 2 melder i dag på sin egen kanal at de endelig har sikret seg rettighetene til å sende Premier League de neste tre årene.

TV 2 vant budkrigen om engelsk toppfotball allerede i februar, men måtte vente på at distributøren Medge Consulting også fikk finansieringen for Sverige, Danmark og Finland.

Nå er dette i boks, og dermed står Canal Plus uten Premier League-rettigheter etter denne sesongen.

— Det er en stor dag for alle ansatte i TV 2, og jeg er også så fri at jeg sier at dette er en stor dag for det fotballelskende, norske publikum. Vi skal levere et tv-produkt vi er kjent for, og bekjente av, sier TV 2-sjef Alf Hildrum.

Ikke gratis
Målet er å sende så mange kamper som mulig, men alle de 380 kampene hvert år vil neppe bli sendt direkte, forteller sjefen. Samtidig vil du som seer måtte betale for alt.

Tidligere ble det sagt at TV 2 vurderte å gjeninnføre tippekampen på lørdager, gratis, men det blir for dyrt.

- Nei, den kommer ikke. Disse rettighetene har en verdi som gjør at det ikke er mulig, dessverre, sier Hildrum.

Trolig kommer det en egen Premier League-kanal som sender i HD-kvalitet, og TV 2 vil også satse på sitt webdistribusjonsprodukt Sumo.

Alf Hildrum vil ikke ut med hvor mye kanalen må betale for rettighetene.

Canal+ har rettighetene til Premier League ut sesongen, og tidligere har ikke Norden-sjef Jonas Eriksson gått med på at slaget om rettighetene var tapt.

Nå ønsker Eriksson TV 2 lykke til.

- Nå har TV 2 rett i at de har fått rettighetene. Det virker som finansieringen er på plass, ellers ville ikke Premier League gått ut med dette, sier Eriksson til Dagbladet.

558 millioner?
Norden-sjefen tror TV 2 har betalt 70 millioner euro, eller 558 millioner kroner, for rettighetene. Så mye ville ikke Canal+ legge på bordet, og Eriksson angrer ikke på at kanalen lot være å by mer.

- Det er for dyrt for oss, det kan ikke våre abonnenter betale, sier Eriksson.

Nå frykter Canal+ at fotballgale nordmenn følger den engelske fotballen over til TV 2s betalingskanaler.

- Ja, det finnes en uro for at vi mister abonnementer. Vi kommer til å jobbe steinhardt for å sikre oss rettigheter som gjør oss attraktive framover, slik at vi beholder de vi har og kan skaffe oss nye abonnenter, sier Eriksson til Dagbladet.