TV 2 sitter på kvittering fra apoteket der Johaug angivelig fikk kremen fra

I Italia.

TÅRER; Therese Johaug (t.v.) under gårsdagens pressekonferanse. Til høyre: Kommunikasjonssjef Espen Graff, lege Fredrik Bendiksen og skistyreleder Torbjørn Skogstad. Foto Stein J Bjørge  
TÅRER; Therese Johaug (t.v.) under gårsdagens pressekonferanse. Til høyre: Kommunikasjonssjef Espen Graff, lege Fredrik Bendiksen og skistyreleder Torbjørn Skogstad. Foto Stein J Bjørge   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV 2 har fått tilgang på kvitteringen fra apoteket som skal ha solgt salven som får skylden for at Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

Både Johaug og den avgåtte landslagslegen Fredrik S. Bendiksen har forklart at det var sistnevnte som kjøpte salven på et apotek i Livigno 3. september.

Forklaringen på kjøpet var at skistjernen slet med solbrente lepper.

Monica Faifer driver apoteket der kremen skal være kjøpt. Hun forteller at det mellom 3. september og 4. september kun ble solgt én eske med Trofodermin på apoteket. TV 2 får også opplyst at det ikke skal være solgt Trofodermin i perioden 28. august til 2. september.

Kvitteringen som TV 2 har fått tilgang til kan gi støtte til både Johaugs og Bendiksens forklaring, selv om apotekeren ikke husker hvem som kjøpte de to tubene med salve.

Under torsdagens pressekonferanse forklarte både Johaug og Bendiksen seg utførlig om kjøpet av salven som inneholdt det forbudte stoffet. I TV 2s artikkel lagt ut på nett lørdag gjengis Bendiksens forklaringer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer