FORNØYDE: TV 2 presenterte Premier League-satsingen i Oslo i formiddag: Erik Thorstvedt (til venstre) hilser på sportsjef i TV2 Bjørn Taalesen. Øyvind Alsaker nærmest i bakgrunnen. 

Foto: Morten Holm / SCANPIX
FORNØYDE: TV 2 presenterte Premier League-satsingen i Oslo i formiddag: Erik Thorstvedt (til venstre) hilser på sportsjef i TV2 Bjørn Taalesen. Øyvind Alsaker nærmest i bakgrunnen. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

TV 2 skal vise 266 kamper på tre nye HD-kanaler

Så mye vil det koste deg å se Premier League.

||| (Dagbladet): TV 2 vil opprette tre nye HD-kanaler for å vise neste sesongs Premier League-kamper.

Fra 14. august vil TV 2 vise alle de 380 Premier League-kampene på nett via TV 2 Sumo og i samarbeid med Lyse, mens 266 kamper vil bli sendt på de nye HD-kanalene.

Premier League HD vil bli hovedkanalen med kamper og studiosendinger, mens Premier League HD 2 og 3 kun vil vise kamper. Det vil altså ikke bli vist noen kamper gratis på vanlig TV 2.

På nett blir prisene 229 kroner for TV 2 Sumo Sport, og 249 kr for TV 2 Sumo Gull. Via Riks-TV vil du få TV 2 Premier League-pakka for 199 kroner, 299 om du også vil ha med TV 2 Sport.

Det er altså ingen avtale på plass med Canal Digital, Get eller Viasat, og mange må belage seg på å bytte tv-leverandør dersom ingen slik avtale skulle komme, og man ikke ønsker å se fotballen via internett.

Kjente fjes
Planene ble presentert av Erik Thorstvedt på en pressekonferanse i Oslo i formiddag.

- Vi går til oppgaven mer ærefrykt, men skal fornye, ta dette videre og gjøre det litt bedre, sier Thorstvedt.

I tillegg til Thorstvedt blir FK Fotball-gutta Aleksander Schau og Thomas Aune som kjent en del av TV 2 Sportens satsing neste sesong. Andre profiler blir Øyvind Alsaker, Lars Bohinen, Morten Langli og Jon Hartvig Børrestad.

Det vil også bli mulig å se Premier League via visse typer mobiltelefoner.

Lyse blir partner

En av samarbeidsavtalene TV 2 har inngått, er med distributøren Lyse og deres Altibox, som vil sende alle kampene som produseres fra Premier League over IP-TV.

- Vi vil ha en fotballkanal til hver kamp. Sendes det ti kamper samtidig vil våre kunder kunne velger mellom ti ulike fotballkanaler, Eirik Gundegjerde, adm. direktør i Altibox i en pressemelding.

Så å si alle alle kampene fra England skal sendes i HD-kvalitet, og det blir også mulighet til å se kamper og høydepunkter i reprise.

Fra 2011-sesongen Premier League og all norsk toppfotball inngå i Altibox' nye fotballpakke. Prisen med bindingstid i 12 måneder vil være kr 179 per måned, eller 199 per måned uten bindingstid.

- Vår erfaring med norsk fotball gjør at vi nå satser videre på engelsk fotball, sier Gundegjerde.

Snappet PL fra Canal+
TV 2 vant budkrigen om engelsk toppfotball i februar, men måtte vente på at distributøren Medge Consulting også fikk finansieringen for Sverige, Danmark og Finland, før de endelig sikret rettighetene for to måneder siden.

- Det er en stor dag for alle ansatte i TV 2, og jeg er også så fri at jeg sier at dette er en stor dag for det fotballelskende, norske publikum. Vi skal levere et tv-produkt vi er kjent for, og bekjente av, sa TV 2-sjef Alf Hildrum etter at alt var klart.

Canal+-sjef Jonas Eriksson har tidligere sagt at han tror TV 2 har betalt 70 millioner euro, eller 558 millioner kroner, for rettighetene. Så mye ville ikke Canal+ legge på bordet, og dermed mistet kanalen den mest norgeskjære fotballen.

- Det er for dyrt for oss, det kan ikke våre abonnenter betale, sa Eriksson.

- TV 2 er et vektsforetak, og vi er sikre på at dette vil gi oss god fortjeneste i årene som kommer, sier TV 2-sjef Alf Hildrum i dag.

Han vil ikke gå ut med hvor mange abonnenter TV 2 trenger for å tjene inn det store beløpet kanalen har betalt.

- Vi har mange ulike inntektsstrømmer, sier Hildrum.

Dagbladet kommer tilbake med mer