Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2 skværet opp med RBK-treneren etter nakenfilming

- Et uhell. Det skjedde så fort.

OPPGITT:  Kåre Ingebrigtsen synes ikke noe om at spillerne hans filmes nakne i garderoben. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
OPPGITT: Kåre Ingebrigtsen synes ikke noe om at spillerne hans filmes nakne i garderoben. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (50) likte dårlig at enkelte av spillerne hans havnet nakne på TV etter 2-0-seieren over Vålerenga lørdag.

TV 2 gjorde intervjuer i garderoben. I bakgrunnen - på Ullevaal stadion - gjorde Rosenborg-spillerne seg klare til å gå i dusjen. Forsvarsspiller Jørgen Skjelvik var blant dem som lot plaggene falle, og kunne sees i fri dressur - mens kameraet snurret.

- Et uhell. Det skjedde så fort, og var vanskelig å unngå direkte på TV, sier redaksjonssjef Eystein Thue til Dagbladet.

Han tok etterpå kontakt med Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, og fikk skværet opp.

- Vi hadde en god prat. Vi var helt enige om hva som hadde skjedd. Og vi var enige om holde en dialog, sånn at vi kan unngå liknende hendelser i framtida, forteller Thue.

- Litt mer samkjørte TV 2 - som har rettighetene til Tippeligaen - har fortsatt et ønske om å filme i lagenes garderober etter kamp.

- Det er kameramennene som skal passe på, ikke spillerne mine. Dette er uholdbart, uttalte Ingebrigtsen til Adresseavisen etter kampen.

Redaksjonssjefen i TV 2 sier:

- Vi kommer til å være litt mer samkjørte med klubbene som slipper oss inn i garderoben. Hvis vi har en gjensidig forståelse av hvordan vi gjør det, tror jeg det kommer til å løse seg greit.

Han fortsetter:

- Jeg opplevde samtalen med Kåre som konstruktiv. Han er sjef i garderoben. Jeg tror også han er interessert i at TV 2 får tilgang til spillerne. Men vi må få nærheten og spontaniteten i garderoben uten at det bryter med intimitetsgrensa til spillerne. Det burde være enkelt å unngå.

Opp til klubbene Thue opplyser at praksisen er varierende, og at det er opp til klubbene om de vil slippe TV 2 inn i garderoben.

- Rosenborg har bydd på seg selv og sluppet oss inn. Det er god stemning etter kampene. Det er få lag som har klart å lage en hit på bakgrunn av sin egen allsang i garderoben. Sånne ting synes vi er bra. Det styrker profilene - og sendingene våre. Vi håper ikke denne hendelsen resulterer i begrensninger.

Rabalder Også tidligere i historien er det blitt en smule rabalder etter at Rosenborg har sluppet media inn i garderoben. Før var dette vanlig etter kamp. Men da Kanal 24-reporter Line Lauvsnes Oddekalv gikk inn i garderoben i 2004, satte aktørene foten ned.

- Vi er nakne i garderoben. Kanal 24 må forstå at vi ikke kan ha dem der. Det er som om håndballjenter skulle fått mannlige reportere der de skifter, uttalte Rosenborg-profilen Jan Gunnar Solli.

Kanal 24-redaktør Håkon Borud var indignert.

- RBK kan ikke få bestemme hvilke reportere vi skal sende.

Rosenborg møter Aalesund på Lerkendal førstkommende søndag.

NAKEN PÅ TV:  Jørgen Skjelvik. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
NAKEN PÅ TV: Jørgen Skjelvik. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart