Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2 snuser på Champions League

- Full krig igjen, sier MTG-sportssjef.

(Dagbladet.no): Sky Sports kuppet i går mesteparten av de engelske rettighetene for Champions League de neste tre årene, for svimlende 80 millioner pund årlig.  

Snart er det også klart for et nytt bikkjeslagsmål om fotballrettigheter her hjemme, når Tippeligaen og Champions League i løpet av de neste månedene legges ut for salg.

Venter på stormen

I dag sitter TV 2 og Telenor på rettighetene til norsk fotball - MTG-eide Viasat/TV3 har Champions League, slik de har hatt siden 1992.

Nå vurderer TV 2 å gå for storeslem.

Sportssjef Bjørn Taalesen bekrefter at Champions League er en aktuell turnering for kanalen.

- Vi tenker på det, sier han til Dagbladet.no.

- Vi ville ikke gjort jobben vår om vi ikke vurderte det, Champions League er såpass interessant. Det er ikke noen nyhet for oss at det snart kommer et anbudsdokument.

EN GULLGRUVE: TV-giganter over hele Europa slåss om å sikre sett retten til den gjeveste klubbturneringen av dem alle, Champions League. I Norge har MTG-eide Viasat/TV3 sittet på rettighetene i alle år. Nå starter en straks en ny anbudsrunde.
EN GULLGRUVE: TV-giganter over hele Europa slåss om å sikre sett retten til den gjeveste klubbturneringen av dem alle, Champions League. I Norge har MTG-eide Viasat/TV3 sittet på rettighetene i alle år. Nå starter en straks en ny anbudsrunde. Vis mer

- Vil det være økonomisk forsvarlig med både Tippeligaen og Champions League?

- Det vil jeg ikke si noe om. Det eneste jeg kan si er at vi vurderer det, sier Taalesen, som fortsatt har hvilepuls før råkjøret om Tippeligaen begynner.

- Vi får ta fighten. Det har ikke vært så mye aktivitet til nå, det øker vel i omfang jo nærmere vi kommer. Foreløpig er vi rolige og venter på stormen, sier han.

Frykter ingen

TV 2 var ikke uinteressert sist gang rettighetene for Champions League var ute for salg i 2005. Forsøket med å danne en skandinavisk allianse med dansk TV 2 og svensk TV 4 lyktes imidlertid ikke, og MTG og Viasat gikk seirende ut av kampen.

Prisen for tre år skal den gangen ha vært rundt 570 millioner kroner.

Sportssjef i MTG, Stian Kleppo, frykter ikke TV 2 eller andre aktører noe mer enn tidligere.

- Vi ser ikke noen større eller mindre trussel enn før. Ingenting er så enkelt som å si i avisa at man er interessert i rettigheter, money talks og bullshit walks. Den dagen du blir emosjonell på rettigheter er det farlig. Dette er ren og skjær butikk. Ikke misforstå meg, jeg er ikke defensiv, men alt dreier seg om butikk, sier han til Dagbladet.no.

image: TV 2 snuser på Champions League

- Men Champions League er svært viktig for dere?

- Selvfølgelig, men til en viss pris. Vi er intereressert i å forlenge, og har holdt på med Champions League siden tidenes morgen. Vi var vel det andre eller tredje TV-selskapet som signerte Champions League, og har hatt det siden. TV 2 og Telenor skal legge mye penger på bordet om de skal forsvare Tippeligaen og kjøpe Champions League i tillegg, sier han.

Kleppo varsler samtidig at Viasat slett ikke er uinteressert i norsk fotball.

- Vi er interessert i alt som trekker seere, og venter på anbudsdokumentet for Tippeligaen med stor spenning. Nå er det fritt vilt og full krig igjen, sier han.

Unnvikende

Canal Plus har Premier League-rettighetene per i dag, men vil ikke svare på om de er interessert i mer.

- Jeg må svare kjedelig på dette, ingen kommentar, sier nordisk programdirektør Mads Örbrink.

- Fotballrettigheter er viktig for oss, det er ingen hemmelighet, men hva slags planer vi har vil jeg ikke prate om, sier han.

image: TV 2 snuser på Champions League

NRK og MTG samarbeider om SportN, som i år har sendt enkelte Champions League-kamper, men NRKs sportssjef Øyvind Lund vil neppe strekke seg langt for å sikre en større del av kaka.

- Normalt sett har Champions League vært en kostnad utenfor vår rekkevidde, sier han.

<B>KLAR FOR KAMP:</B> MTGs sportssjef Stian Aune Kleppo fristes ikke bare av Champions League, men også av Tippeligaen.
<B>INTERESSERT I CHAMPIONS LEAGUE:</B> Sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media