AMPERT: Det var høy temperatur blant City- og United-spillerne under Manchester-derbyet på Old Trafford i går kveld. Det var det også blant TV 2 Sumo-seere som ikke fikk med seg kampen. Foto: PAUL ELLIS, AFP / NTB SCANPIX
AMPERT: Det var høy temperatur blant City- og United-spillerne under Manchester-derbyet på Old Trafford i går kveld. Det var det også blant TV 2 Sumo-seere som ikke fikk med seg kampen. Foto: PAUL ELLIS, AFP / NTB SCANPIXVis mer

TV 2 Sumo sviktet under Manchester-derbyet

Mange seere gikk glipp av storkampen.


(Dagbladet): Mange seere gikk glipp av storkampen mellom Manchester United og Manchester City på grunn av tekniske problemer hos TV 2 Sumo i går kveld.

Kanalen var kjapt ute med en beklagelse, og forsikret at de jobbet på spreng for å løse problemene. Først helt mot slutten av kampen var bildet tilbake.

Dermed var bildet tilbake da Sergio Agüero satte inn det avgjørende 2-1-målet, men det var en mager trøst både for seerne og TV 2 selv.

- Stort nederlag Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 Sporten sier de tradisjonelt har hatt lite problemer, og at det derfor var en ekstra stor nedtur at det gikk galt under en storkamp som Manchester-derbyet i går.

- Grunnen til at det føles som ekstra stort nederlag, er at vi har slått oss på brystet og vært veldig fornøyd med stabiliteten som Sumo har tilbudt kontra de andre tilbudene på det norske markedet, sier Jansen Hagen til Dagbladet.

- Det er også en brutal påminnelse om at man ikke kan være nøye nok i arbeidet som gjøres, sier sportsredaktøren.

Lover kompensasjon Det er ikke et ukjent fenomen at det oppstår problemer med overføring av fotballkamper via internett. Søndag hadde C Sports store problemer med sine sendinger fra norsk 1. divisjon. Vi i Dagbladet er heller ikke ukjent med problemer ved distribusjon av fotballkamper på nettet.

TV 2 Sumo lover via sin Facebook-side at seere som gikk glipp av kampen vil bli kompensert. Når det gjelder hva slags kompensensjonen det dreier seg om og hva de tekniske problemene bestod i, henviser Jansen Hagen til TV 2 Multimedia. Dagbladet har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt med rette vedkommende hos TV 2.