Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2 ut mot Rekdal: - Trodde ikke han ville synke så lavt

Reagerer på svar til kvinnelig reporter.

HARDT PRESSET: Vålerenga har fått sin verste start på 20 år. I går ble det 0-1-tap for Sogndal på Fosshaugane Campus. Trener Kjetil Rekdal var ikke blid. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
HARDT PRESSET: Vålerenga har fått sin verste start på 20 år. I går ble det 0-1-tap for Sogndal på Fosshaugane Campus. Trener Kjetil Rekdal var ikke blid. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vålerenga-trener Kjetil Rekdal (47) anklaget den kvinnelige TV 2-reporteren for «pinlig dårlig journalistikk». Nå slår TV-kanalen tilbake:

- Et klassisk eksempel på hersketeknikk.

Det var før kampen mellom Sogndal og Vålerenga søndag at Rekdal fyrte seg opp. Sammen med Sogndal-trener Eirik Bakke ble han intervjuet av TV 2-reporter Anne Sturød (40), noe Dagbladet omtalte i går.

Dette var første gang de to møttes som hovedtrener for hvert sitt lag etter den mye omtalte episoden i Bergen i 2009. De to var uenige om en hendelse ute på banen, og havnet i ordkrig. Da krangelen nådde kokepunktet, kom Rekdal med sitt etter hvert så berømte sitat:

- Ha deg vekk, din alkis. Gå og drikk mer nå!

Da Sturød ville vite hvordan forholdet er mellom dem i dag, ristet Rekdal på hodet.

- Jeg synes det er pinlig dårlig journalistikk. Det kan du ta med til sjefene dine som har bedt deg spørre om det.

- Hersketeknikk Vålerenga-treneren mente det var utidig å bringe den gamle krangelen opp igjen. Men TV 2 reagerer på svaret.

TV 2-REPORTER:  Anne Sturød. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TV 2-REPORTER: Anne Sturød. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Kjetil er i sin fulle rett til å synes at spørsmålet er pinlig og dårlig journalistikk. Det må han få si på lufta også. Men å si at Anne er utstyrt med manus fra sjefene sine - så lavt trodde jeg ikke han ville synke, sier Eystein Thue, redaksjonssjef for fotball.

Han fortsetter:

- Jeg trodde Kjetil kunne mye om hvordan norsk sportsjournalistikk fungerer. Men dette er et klassisk eksempel på hersketeknikk. Det er svak oppførsel. Jeg skulle likt å se at han sa det samme til Jon Hartvig Børrestad eller Davy Wathne.

Da Dagbladet ringte opp Rekdal søndag kveld, ville han ikke svare på uttalelsene til TV 2.

- Var dere ikke på kampen? Jeg er ferdig med media for i dag, sa treneren, tydelig frustrert etter 0-1-tapet for Sogndal. Daglig leder Morten Nydal hadde ikke satt seg inn i saken, og ville ikke svare på kritikken.

- Ha deg vekk Sogndal-trener Bakke lot seg ikke hisse opp over spørsmålet fra TV 2-reporteren.

- Vi er ferdig med det der. Nå er det ny kamp, sa han.

I 2009 var Rekdal trener for Aalesund. Bakke spilte for Brann. Krangelen gikk på om Aalesund-spiller Demar Phillips hadde filmet eller ikke. Rekdal mente at så ikke var tilfelle, og ville ha straffespark.

GJENSIDIG RESPEKT:  Kjetil Rekdal (t.v.) og Eirik Bakke tok hverandre i hånda etter kampen. Langt tøffere var tonen for sju år siden.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix
GJENSIDIG RESPEKT: Kjetil Rekdal (t.v.) og Eirik Bakke tok hverandre i hånda etter kampen. Langt tøffere var tonen for sju år siden. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer

- Rekdal må slutte å syte om alt mulig, uttalte Bakke. Og fikk svar på tiltale:

- Klapp igjen og ha deg vekk. Se på TV-en og hold kjeft, sa Rekdal, som var nestemann i intervjukøen.

Reporter Anne Sturød sier til Dagbladet at hun har stor forståelse for at begge trenerne er lei av at spørsmålet om krangelen stadig kommer opp.

- Samtidig følte jeg at jeg måtte stille det. Mange lurer på om de er venner igjen. Og nå møttes de for første gang som hovedtrener for hvert sitt lag.

Irritert - Hva synes du om svaret til Rekdal?

- Jeg tror ikke jeg skal legge for mye i det. Jeg tror han var irritert og oppgitt. Til hans forsvar skal det sies at han sto tålmodig og ventet på å bli intervjuet i pausen. Og han var den første til å bli intervjuet etter kampen.

TV 2's redaksjonssjef Eystein Thue forsvarer reporteren fullt ut.

- At trenere ikke liker et tema vi tar opp, opplever vi stadig. Men det er vi som legger premissene for sendingene, ikke trenerne. Her var det åpenbart for Anne at det var en forhistorie mellom Rekdal og Bakke. Hun merket allerede før spørsmålet ble stilt at Rekdal var lei av å snakke om det. Men når det har vært så sterke uttalelser fra Rekdal - både til Bakke og om Sogndal - var det relevant å ta det opp foran en sånn kamp.

Ingen etterspill Thue fortsetter:

- Jeg synes det er dårlig stil av Rekdal. Det er helt greit at han ikke liker spørsmålet. Men å framstille det som om Anne stiller opp med manus, trodde jeg ikke han ville få seg til å si. Hun har jobbet med Tippeligaen siden 2001 for P4, CMore og TV 2.

- Kommer dere til å forfølge saken?

- Nei. Vi har viktigere ting å bruke tida på.

Rekdal har mer enn kritikken fra TV 2 å tenke på. Vålerenga har fått sin verste start på 20 år.

- Vi var pinlig svake. Første omgang var forferdelig, og andre omgang var svak, sier han. Vålerenga møter Rosenborg hjemme i neste kamp.

Hele Norges coronakart