<strong>I SPISSEN:</strong> TV2s Davy Wathne skal være i spissen for kanalens eliteseriesatsing og FotballXtra på TV 2 Zebra. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I SPISSEN: TV2s Davy Wathne skal være i spissen for kanalens eliteseriesatsing og FotballXtra på TV 2 Zebra. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Eliteserien i fotball:

TV 2 ypper til tv-krig med Davy i spissen: Fortsetter med FotballXtra

Utfordrer Discovery om seerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV 2 har mistet rettighetene til Eliteserien og norsk fotball fra denne sesongen, men ypper likevel til tv-krig mot Discovery i kampen om seerne.

TV 2 skal nemlig også denne sesongen sende FotballXtra på sine flater - samtidig som kampene og «Fotball Direkte» pågår hos konkurrenten.

- Norsk fotball har alltid og vil alltid være et satsingsområde for TV 2 Sporten. Med eller uten rettigheter. Rosenborg-Viking sto i TV 2s første sendeskjema i 1992 - og 25 år og noen milliarder kroner senere har vi ikke til hensikt å legge oss ned og dø, sier Vegard Jansen Hagen, Sportsredaktør TV 2, til Dagbladet.

- Derfor skal vi ha en relevant nyhetsdekning, vi sender cupen sammen med NRK og vi sender FotballXtra ut i krigen i ny drakt, sier Jansen Hagen.

<strong>PROFILER:</strong> Jesper Mathisen og Davy Wathne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PROFILER: Jesper Mathisen og Davy Wathne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Davy Wathne på lista

TV 2s FotballXtra skal den kommende sesongen frontes av veteranen Davy Wathne og tidligere Start-spiller Jesper Mathisen.

- FotballXtra er Norges eldste og viktigste fotballprogram. Fast leverandør av kunnskap, lidenskap, galskap og glimt i øyet siden 1992. Med Davy Wathne og Jesper Mathisen i spissen, og studio fylt med engasjerte gjester. I år kombinerer vi hjemlig fotball med mer internasjonal fotball, fortløpende oppdateringer, spillservice, bilder via nyhetsrett og tøffe diskusjoner. Det blir en fotballsending det vil slå gnister av mellom 17.30 og 20.30 på TV 2 Zebra og Sumo på kampdager, sier TV 2s sportsredaktør.

Jansen Hagen fortsetter:

- Med et revitalisert FotballXtra på fri-tv har vi tro på at TV 2 Sporten fortsatt skal dekke behovet til fotballfolket med en bred meny norsk og internasjonal fotball, sier TV 2-redaktøren.

Blant navnene som er en del av fotballsatsingen i 2017 er Egil «Drillo» Olsen, Ivar Hoff, Marius Skjelbæk og Lene Mykjåland.

Premieren for FotballXtra er 2. april.

<strong>INGEN BEGRAVELSE:</strong> FotballXtra på TV 2 lever videre. Her ved kanalens fotballeksperter og kommentatorer Ivar Hoff, Lene Mykjåland, Jesper Mathisen, Marius Skjelbæk og Egil Drillo Olsen. Dette bildet er fra promoinnspilling. Foto: TV 2.
INGEN BEGRAVELSE: FotballXtra på TV 2 lever videre. Her ved kanalens fotballeksperter og kommentatorer Ivar Hoff, Lene Mykjåland, Jesper Mathisen, Marius Skjelbæk og Egil Drillo Olsen. Dette bildet er fra promoinnspilling. Foto: TV 2. Vis mer

Kjøpt for seks år

Discovery, som eier kanalene TVNorge, Max og Eurosport har kjøpt rettighetene for eliteserien og 1. divisjon menn i fotball i perioden 2017-2022. Det var Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball som solgte rettighetene. Ifølge Kampanje kostet rettighetene 2,4 milliarder kroner, altså 400 millioner kroner i året.

- Vi skal flytte fotballen bort fra dyre betalingsmurer, og tilbake til folket, uttalte sportsdirektør i Eurosport og Discovery, Jan-Erik Aalbu.

Eliteserien starter 1. april med lørdagskamp mellom Kristiansund og Molde. Ifølge Discovery skal fire av åtte kamper fra Eliteserien - og to fra OBOS-ligaen - sendes på åpne kanaler.

Da starter også krigen om TV-seerne. Og Discovery er klare til kamp, forteller Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

- Hvilke tanker gjør du deg rundt at TV 2 fortsetter med FotballXtra?

- Vi syns det er kjempebra at TV 2 bruker tid, engasjement og penger på å holde fokus på noe vi har rettighetene til de neste seks åra. Det er gledelig.

<strong>KLAR TIL KAMP:</strong> &nbsp;Jan-Erik Aalbu. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLAR TIL KAMP:  Jan-Erik Aalbu. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Hvordan skal dere vinne fotballkrigen?

- Vi har rettighetene. Det er vi som eier bildene. At TV 2 vil bruke tid og energi på kampen er gøy, og vi skal ta den kampen, sier Aalbu.

TV 2 forteller:

- Hva Discovery mener bruker vi ikke energi på. Vi har fullt fokus på å lage Norges beste fotballprogram, kontrer TV2s Jansen Hagen.

Vil ta klipp underveis

TV 2s sportsredaktør holder kortene tett til brystet før serieåpningen.

- Hvordan vi håndterer scoringer og høydepunkter får du se i premieren 2. April. Vi forholder oss til de muligheter nyhetsretten gir for oss, sier Jansen Hagen.

- TV 2 vil bruke klipp underveis i kampene, Jan-Erik Aalbu?

- At TV 2 bruker muligheten som nyhetsretten gir er helt greit for oss, så lenge de holder seg innenfor regelverket. Så får vi se om det blir nyhet- eller sportssending. Vi kommer selvfølgelig til å passe på at de forholder seg til regelverket med tanke på hva slags materiale de får lov til å sende fra arenaene, sier Aalbu.

Slik spilles første serierunde:

1. runde, lørdag 1. april:

Kristiansund - Molde 18.00 (Eurosport Norge - ESN)

Søndag 2. april:

Lillestrøm - Sandefjord 15.30 *

Sarpsborg - Sogndal 18.00 *

Strømsgodset - Haugesund 18.00 *

Stabæk - Aalesund 18.00 *

Tromsø - Brann 18.00 (ESN)

Rosenborg - Odd 20.00 (ESN)

Mandag 3. april:

Vålerenga - Viking 19.00 (MAX)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer