TV-HOCKEY: Den norske landslagsmålvakten Lars Haugen slipper inn en scoring fra Russlands Ilya Kovaltsjuk under OL i februar. I morgen blir det klart at de norske VM-kampene også vil bli sendt på norsk tv. Foto: Bruce Bennett / Reuters / NTB Scanpix
TV-HOCKEY: Den norske landslagsmålvakten Lars Haugen slipper inn en scoring fra Russlands Ilya Kovaltsjuk under OL i februar. I morgen blir det klart at de norske VM-kampene også vil bli sendt på norsk tv. Foto: Bruce Bennett / Reuters / NTB ScanpixVis mer

TV-avtale for hockey-VM presenteres i morgen

Hockeyforbundet: - Ser lyst ut.

(Dagbladet): De norske hockeygutta VM-åpner mot Italia i Minsk lørdag, en kamp som Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen mener er skjebnekampen for om Norge vil overleve i A-gruppa i VM-sammenheng.

Men per nå er det ennå ikke kommet i stand en tv-avtale for de norske kampene i VM. Eneste måten å få sett de norske iskrigerne forsvare Norges ære i Hviterussland er via nett-tv hos bookmakerselskapet Unibet.

- Veldig glade
Tre dager før Norges VM ser det derimot ut til at tv-floka er i ferd med å løse seg.

Generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund bekrefter overfor Dagbladet at det endelig nærmer seg en avklaring.

- Det nærmer seg, og det er vi veldig glade for. Det vil være veldig synd om produktet vi har å tilby ikke skulle bli tilgjengelig for det norske folk, sier Ottar Eide til Dagbladet.

- Bevegelse
Svenske TV 4-gruppen - som er største eier i C More - eier de nordiske rettighetene.

Etter det Dagbladet har grunn til å tro selger de rettighetene videre til TV2, og avtalen skal etter planen offentliggjøres i morgen.

- Vi er interessert, innenfor de rette rammene, og det jeg kan si er at det er bevegelse rundt situasjonen, sier TV2s Bjørn Taalesen, som har ansvaret for sportsrettigheter i TV2, til Dagbladet.

Den kommersielle kanalen har tidligere vært lunkne til å kjøpe rettighetene, fordi de har vært priset for høyt. Med dropp bare noen få dager unna har nok prisen sunket betydelig.

VM-debut
TV2 har vist norsk ishockey denne sesongen, og har vært fornøyd med tv-tallene, spesielt i sluttspillet. OL-sendningene med de norske hockeygutta var derimot ikke det helt store.

- Vi hadde gode seertall på veldig mye i Sotsji, men hockeytallene var litt skuffende. Det kan selvsagt ha noe med konkurransen om tv-tid å gjøre, sier Taalesen.

De to siste års VM-sluttspill er blitt vist på TV Norge MAX, mens NRK tidligere har hatt rettighetene på flere mesterskap.

Om forhandlingene ikke skulle bryte fullstendig sammen i 12. time, så blir årets hockey-VM det første på TV2s kanaler.

Stjernefattig
Norge stiller med følgende spillere i VM, en tropp som er klart svekket etter forfall fra nøkkelspillere som Mats Zuccarello Aasen, Patrick Thoresen, Ole Kristian Tollefsen, Patrick Holtet og Henrik Solberg.

Landslagstrener Roy Johansen legger ikke skjul på at hovedoppgaven for det norske laget blir å berge plassen i A-VM, og tross de mange forfallene, så roser han troppen som utgjør det norske laget i årets VM.

- De som er tatt ut er alle spillere som vil blø for drakta. Det er 100 prosent karakterspillere, sier Roy Johansen til Dagbladet.