TV-bildene sjokkerte - hva gjorde han der?

Midt i folkemengden under stormingen av Kongressen, var det én mann som skilte seg ut: OL-gullvinner Klete Keller.

AVSLØRES: OL-vinner Klete Keller var blant dem som stormet Kongressen. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert

Hendelsen sjokkerte en hel verden for to uker siden. Like før det amerikanske Senatet skulle godkjenne Joe Biden som USAs neste president, stormet hundrevis av Donald Trump-tilhengere Kongressen.

I den store folkemengden var det en OL-gullvinner i svømming. Klete Keller (38) har vunnet to olympiske gullmedaljer og deltok i totalt tre OL. Han har også flere VM-medaljer på CV-en.

38-åringen ble siktet for å ha deltatt i stormingen av Kongressen etter å ha blitt identifisert på bilder i ettertid. Det var ikke så vanskelig, for Keller skilte seg virkelig ut i mengden.

Med sine 198 centimeter raget han høyere enn de fleste andre i bygningen. I tillegg hadde han på seg antrekket han fikk da han var en del av det olympiske svømmelaget - med ordet «USA» over hele ryggen og OL-ringene tydelig markert på venstre bryst.

Det var særlig ett spørsmål mange stilte seg i kjølvannet av hendelsen: Hva var det egentlig som drev en så suksessfull idrettsutøver til å bli med på den voldsomme stormingen?

Mistet kone og jobb

Keller bor i Colorado Springs, rundt 2700 kilometer unna Washington. Forrige uke ble han arrestert og siktet for sivil ulydighet og for ha tatt seg ulovlig inn i en bygning, samt ordensforstyrrelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer