Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV-bilder avslører Costa-bråk

Spissen advarte mot å bruke Koke i straffesparkkonkurransen mot Russland. Stirret på treneren og slo oppgitt ut med armene. - Jeg sa det!

SNAKKET FORBI HVERANDRE: Diego Costa (t.v.) hadde et klart råd til trener Fernando Hierro, men dette ble ikke tatt til følge. Foto: NTB scanpix
SNAKKET FORBI HVERANDRE: Diego Costa (t.v.) hadde et klart råd til trener Fernando Hierro, men dette ble ikke tatt til følge. Foto: NTB scanpix Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): Spania er rystet i grunnvollene etter den tidlige VM-exiten. Søndag vant Russland 4-3 i straffesparkkonkurransen, og dermed ble en tapt åttedelsfinale fangsten i mesterskapet.

Den spanske TV-kanalen Cuatro avslører nå at straffesparkonkurransen kunne endt annerledes. Via sine kameraer og mikrofoner fanget kanalen opp det som skjedde i forkant og etterkant av de fem straffene til hvert av lagene.

Toneangivende spanske aviser - med Marca og AS i spissen - skriver at Diego Costa anbefalte trener Fernando Hierro om ikke å bruke Koke. Atlético Madrid-spilleren var også den første som misset i straffesparkkonkurransen.

TV-kameraer fanget opp samtalen mellom Hierro og Costa kort tid før Koke ble pekt ut som straffeskytter nummer tre.

- Det går fint med Koke som nummer tre, mente Hierro, som hadde fått tommelen opp fra spilleren selv.

- Gjør det? spurte Costa.

Men det gjorde det ikke. Koke bommet, det samme gjorde Iago Aspas - og de russiske spillerne og publikum kunne slippe jubelen løs på Luzjniki stadion i Moskva.

Etter Kokes bom fanget TV-bildene opp en tydelig irritert Costa på sidelinja. Stirrende på Hierro slo han oppgitt ut med armene og utbrøt:

- Jeg sa det! Jeg sa det!

- Sjokkbilder

AS kaller det som skjedde for «sjokkbilder». Koke ble plukket ut sammen med Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Sergio Ramos og Iago Aspas.

Hierro skal ha bestemt hvem som skal ta straffene i samråd med Piqué og Ramos, men var den som til slutt tok avgjørelsen. Og Koke var angivelig ikke vanskelig å overtale - mot Costas stemme. Som i dette tilfelle ikke betydde noe.

- Etter utfallet å dømme kan vi konkludere med at Costa hadde rett, skriver 20 minutos.

- Hva var det Costa så som ingen andre gjorde? spør El Mundo Deportivo.

Ambisjoner

I BBC-studioet satt Chelsea-spiller og landsmann Cesc Fabregas og konkluderte med at Kokes straffespark var elendig. Ballen havnet midt mellom keeperen og stolpen.

På pressekonferansen etter kampen sa Hierro:

- Vi kom hit med ambisjoner, og vi føler med fansen vår som kom hele veien til Russland. Men jeg synes ikke du kan snakke om et lag som har brutt sammen eller en kollaps. Det er en hårfin grense mellom det å vinne og tape.

El Confidencial skriver at det er et åpent spørsmål hvorfor Costa ikke ville at Koke skulle ta straffe. Men de to er lagkamerater i Atlético Madrid, og sånn sett har han grunnlag for å ha en mening.

Costa var selv uaktuell som straffeskytter fordi han spilte dårlig og ble byttet ut ti minutter før slutt.