LITE SNAKKESALIG: Joshua King ville ikke gå i detaljer om situasjonen etter kampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
LITE SNAKKESALIG: Joshua King ville ikke gå i detaljer om situasjonen etter kampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BildbyrånVis mer

Norge - Slovenia 1-0

TV-bilder viser rasende King - avfeier bråk

- Det som ble sagt, blir mellom meg og «Moi», sier Bournemouth-angriperen etter 1-0-seieren.

  • Norge – Slovenia 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): TV-bilder viser at Joshua King var rasende på Mohamed «Moi» Elyounoussi da dommeren blåste til pause i kampen mellom Norge og Slovenia lørdag kveld.

King mente han skulle hatt en pasning som aldri kom. På vei inn i garderoben diskuterte de to heftig, og til slutt gikk Haitam Aleesami imellom.

- King med ei skikkelig bøtte til Moi på vei inn til pause der. Hadde fort vært alene med keeper om den pasningen hadde kommet i riktig øyeblikk, skriver TV 2's utsendte reporter, Sigve Kvamme, på Twitter.

Etter kampen, som Norge vant 1-0, nektet King å snakke om episoden da han fikk spørsmål fra en gruppe journalister. Mohamed Elyounoussi hevder det ikke har vært noe bråk mellom dem, selv om TV-bildene viser en opphetet situasjon.

- Det var bare en vanlig diskusjon, hevder Elyounoussi.

Så fortsetter han:

- Vi prøvde å lære hverandre å kjenne. Hva han ønsker, og hva jeg ønsker. Det var bare en vanlig diskusjon. Det var ingen skyllebøtte, hevder Southampton-spilleren.

Hektisk

Han spør journalistene:

- Så det litt hektisk ut?

- Ja.

Han fortsetter:

- Vi snakket om ulike valg. Ting vi kunne gjort annerledes. Det hender også i klubbene at ballfører vil noe og mannen ved siden av vil noe annet. Det er ikke verre enn det. Vi bare snakket sammen, og vil bare gjøre det bedre neste gang. Vi skrek litt til hverandre. Men vi er kompiser, det er ikke noe problem.

King sier:

- Det som ble sagt, blir mellom meg og «Moi».

Til rettighetshaver TV 2 er han litt mer snakkesalig:

- Når jeg tar hundre prosent sprinter i bakrom, og de vet hvor rask jeg er, og det er en mot en, så synes jeg at de bør spille meg. Men slik er fotball.

Haitam Aleesami, som gikk imellom, sier:

- De var litt uenige. Jeg gikk til begge to og sa «drit i det, det er ikke noe dere kan forandre nå». Det var det, ikke noe dramatikk.

DUELL: Mohamed Elyounoussi (t.h.) i duell med Miha Zajc under kampen mellom Norge og Slovenia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DUELL: Mohamed Elyounoussi (t.h.) i duell med Miha Zajc under kampen mellom Norge og Slovenia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

En perle fra Ole Selnæs rett før pause gjorde at Norge vant 1-0. Tirsdag venter Bulgaria, også dette på Ullevaal stadion.

Om scoringen sier Selnæs til Dagbladet:

- Det var en ball som ble klarert i returrommet. Haitam sto egentlig klar til å ta den ned. Men jeg har stått igjen med trøndergjengen etter trening denne uka. Den ballen skulle jeg bare ha. Jeg dyttet bort Haitam litt og fikk to gode touch. Så gikk ballen inn.

God følelse

Trener Lars Lagerbäck hadde en god følelse etter kampen, selv om Norge ikke gjorde mer enn nødvendig:

- Seieren var det viktigste, og derfor føles det ganske bra, sier han.

- Offensivt var det ikke så bra i første omgang, men defensivt var det bra hele kampen. Vi slapp knapt til en eneste sjanse, og selv skapte vi tilstrekkelig mye. Vi hadde også et par situasjoner der vi burde fått straffespark som kunne punktert kampen. Vi vant veldig fortjent.

Lagerbäck gjorde fem bytter fra forrige kamp. Fire av byttene skyldtes skader, det siste karantene.

- Forsvarsmessig løste de nye det veldig bra. Angrepsmessig var det ikke like bra, men jeg vet ikke om byttene forklarer det. Jeg må også si at Slovenia hadde fantastisk bra forsvarsspill i første omgang, da jobbet de veldig hardt. Det gjorde nok også at de ble slitne og ikke orket like mye etter pause.

PS: I den andre kampen i Nations League-gruppa lørdag kveld vant Bulgaria 2-1 over Kypros. Dermed har Bulgaria ni poeng, Norge seks, Kypros tre og Slovenia null. Vinneren får muligheten til å spille playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.