TV-bråket fortsetter, TV 2s endringer ikke nok for Fotball Media

VISER TING DE IKKE HAR RETTIGHETENE TIL: TV 2 provoserer Discovery og Fotball Media med norsk fotball. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VISER TING DE IKKE HAR RETTIGHETENE TIL: TV 2 provoserer Discovery og Fotball Media med norsk fotball. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV 2 droppet flere av sportsnyhetene i sitt FotballXtra 2. påskedag. Dermed ble det ikke fortløpende scoringer fra konkurrenten Discoverys eliteseriesendinger.

De to kanalene har kranglet i sesonginnledningen. Før påske valgte Fotball Media å ta ut stevning mot TV 2 for å stoppe målshow fra Eliteserien.

TV 2 har vist til nyhetsretten og la inn sportsnyheter regelmessig i FotballXtra for å kunne vise scoringene i Eliteserien, til stor irritasjon hos Discovery og Fotball Media.

Flere av sportsnyhetene var plutselig fjernet mandag. I stedet la TV 2 opp til å vise scoringer i pausen og etter kampslutt.

– Ikke ordinære nyhetssendinger

Fotball Media, som har solgt eliteserien til Discovery, er fortsatt ikke fornøyd.

– Vår holdning er jo den samme som tidligere til at TV 2 setter opp nyhetssendinger på Zebra samtidig med FotballXtra. Dette er etter vår mening fortsatt ikke ordinære nyhetssendinger, men plassert der for å vise bilder fra kampene og dermed omgå meningen med nyhetsretten, sier daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang, til NTB søndag kveld.

Dermed fortsetter støyen rundt norsk eliteseriefotball på TV.

Tolkning ligger fast

Slik svarer TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther om mandagens endringer:

– Vi jobber hele tiden med å presentere et best mulig redaksjonelt produkt. Da er fortløpende redaksjonelle vurderinger en del av hverdagen.

– Vår tolkning av nyhetsretten ligger fast, basert på gjeldende lovgiving. Dette er et rett til det beste for seerne og vi benytter denne retten i tråd med lovgivers intensjon, sier Årsæther til NTB.

TV 2 forholder seg fortsatt retten til å vise mål fra pågående eliteseriekamper.

Siste ord er neppe sagt i seerkampen mellom Discovery og TV 2.

Kampanje skrev tidligere i påsken at Discovery hadde stoppet samarbeidspartner VGTVs levering av sportsnyheter på Eurosport. Etter en avklaring av retningslinjer, kom sportsnyhetene tilbake på Discovery-kanalene senere i påsken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer