Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i fotball

TV-bråket kan koste TV 2 både NM- og U21-kamper: - For oss er det underlig

Konflikten rundt FotballXtra fortsetter.

NM I FOTBALL: TV 2 ønsker å forhandle om rettighetene til enkeltkamper i cupen. Det ønsker ikke Fotball Media.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NM I FOTBALL: TV 2 ønsker å forhandle om rettighetene til enkeltkamper i cupen. Det ønsker ikke Fotball Media. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Vi har ikke innledet konkrete forhandlinger med TV 2 om dette temaet, sier Knut Kristvang i Fotball Media.

Han understreker at rettighetene til NM i fotball i hovedsak tilhører NRK. Det har imidlertid vært et ønske fra TV 2 om å vise kamper.

- Vil ikke forhandle

MIDDELS: Dagbladet testet Molde- og Rosenborg-supporternes kunnskaper om finalelagene. Og: Det finnes noen hull... Video: David Lunde / Dagbladet Vis mer

Kristvang bekrefter at TV 2-programmet FotballXtra er årsaken til at de ikke ønsker å forhandle med TV 2 på nåværende tidspunkt.

Kanalen hevder nyhetsrett og viser scoringer mens kamper fra Eliteserien fortsatt pågår. Dette har falt i dårlig jord hos NFF, Norsk Toppfotball og Fotball Media.

De har tatt ut en stevning mot kanalen.

- Akkurat nå vil vi ikke forhandle med TV 2 om visningsrettigheter til cupen, sier Knut Kristvang som ikke utelukker at dette kan endre seg i framtida.

- Underlig

TV 2 er på sin side ikke begeistret for hvordan Fotball Media håndterer saken.

Rettighetsansvarlig i TV 2, Bjørn Taalesen, mener at kanalen blir straffet for en urelatert uenighet.

- Vi hadde håpet at man klarte å skille saker fra hverandre. En prinsipiell diskusjon om nyhetsrett har ført til at de har forsøkt å nekte oss gjester til programmet, og nå ønsker de ikke å snakke med oss om cupen, sier Taalesen.

- For oss er det underlig, legger Taalesen til.

Gjelder også u21

Dersom TV 2 ikke får muligheten til å overføre kamper, vil færre cup-oppgjør vises på skjermen. Det samme kan komme til å gjelde u21-landslagskamper, ifølge kanalen.

Taalesen sier at han håper at Fotball Media tenker seg om.

- Vi har et håp om at de evner å se prinsippene i dette. At vi krangler om nyhetsrett, trenger ikke å bety at vi skal krangle på alle andre områder, sier Bjørn Taalesen som håper at NFF og generalsekretær Pål Bjerketvedt er enige med ham.

Han ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.