Håndball-VM

TV-debatt: - Helt grotesk

Landslagssjefen roses. - Spilte en helt avgjørende rolle.

ROSES: Landslagssjef Jonas Wille under Norges seier over Qatar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ROSES: Landslagssjef Jonas Wille under Norges seier over Qatar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

KATOWICE (Dagbladet): Haldenseren Jonas Wille leder Norge i mesterskap for første gang, og foreløpig med stort hell. Fem seire av fem mulige.

Men både mot Nederland og Serbia var Norge i trøbbel. Begge ganger lyktes Norge å slå tilbake fra underlege etter at treneren gjorde grep.

På Viaplays sending trakk ekspert Joachim Boldsen fram bruken av Gøran Johannessen i midtforsvaret mot Nederland.

- Det er helt grotesk, men man fant en løsning med Johannessen inne i midten. En stor forskjell til det vi var vant til med Christian Berge som landslagssjef, som cirka aldri noensinne skiftet ut. Jeg liker godt den typen trener han er, roste Boldsen.

- Man så det samme mot Serbia da han kastet inn Alexander Blonz da kantene slet. Han spilte en avgjørende rolle. Det er en Wille som har vært tøff og tydelig, fulgte Ole Erevik opp.

IRRITERENDE: Håndballgutta reagerer på en dansk spiller som mister drakten på banen. Video: Skjern Haandbold Vis mer

- Ekstremt dyktig

Spillerne Dagbladet har snakket med er også tydelige på at de er fornøyd med hvordan Wille har ledet laget i VM.

- Han har vært flink til å bytte på spillere så vi har nok energi. Så gjør han små, viktige grep. Det er ikke det at vi er dårlige håndballspillere, men han skal få ut det beste i oss, det har han fått til på en veldig god måte, roser Johannessen.

- Aldri fornøyd

En av de som fikk mye hvile mot Qatar var Sander Sagosen, som ble tatt av allerede etter ni minutter, og ikke kom på banen igjen.

- Jonas er ekstremt dyktig sammen med assistent Martin (Boquist) og teamet. Det er ikke så mye annet å si enn at han er ekstremt dyktig og at vi er glade for å ha ham som landslagstrener, forklarer Sagosen.

IMPONERT: De norske håndballgutta lar seg imponere over en snodig polsk tradisjon. Video: Euronews / Myhrvold Simensen/Skingen Vis mer

- Hva synes du om at han tok deg av banen mot Qatar, da?

- He-he. Jeg er aldri fornøyd med å ikke spille, men begynner å bli såpass gammel at jeg vet hva dette handler om. En rolig dag på jobben var fint, svarer Sagosen.

Ny løsning

Wille forteller at hvilingen av Sagosen handlet om helheten. Til Dagbladet prøver han å forklare litt om hvordan han tenker på sidelinja under kamp.

- Jeg prøver å ha en tanke og analytisk tilnærming til alt vi gjør. Å bruke Gøran som treer istedenfor en strekspiller i forsvar mot Nederland var en her-og-nå-situasjon. Det handler om å gjøre det man selv mener er riktig, det er jeg som skal stå for det etter kamp. Det er ikke bare jeg som står i det, men Martin og spillerne også, forklarer Wille.

TRADISJON: De norske håndballgutta blir satt ut når de presenteres for polsk tradisjonsmat. Vis mer

Under Christian Berge hadde østfoldingen ansvar for forsvarsdelen, mens Berge styrte angrep. En fordeling Berge også hadde med sine tidligere assistenter Børge Lund og Glenn Solberg.

Wille har valgt å sammen med assistent Boquist ha ansvar for helheten, og ikke dele opp ansvaret, noe han forteller har vært normen han har kjørt i sin karriere som hovedtrener.

- Det å ha innsikt i helheten synes jeg er en fordel, også for den som er assistent. Lagledelsen blir smidigere. Det er verdifullt for meg at jeg og Martin kan diskutere alt. Når man skal holde på med dette over tid er det motiverende for både meg og assistent at vi har et felles ansvar for helheten, forklarer Wille.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer