Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV-ekspert sparket etter rasistisk kommentar mot Roma-spiller

- Hvorfor lage alt dette oppstyret?

ILLE UTE: Roma-spiller Antonio Rüdiger (det store bildet) fikk passet sitt påskrevet av den italienske TV-eksperten Stefano Eranio (innfelt). Eranio har en fortid i blant annet Milan. Foto: NTB Scanpix
ILLE UTE: Roma-spiller Antonio Rüdiger (det store bildet) fikk passet sitt påskrevet av den italienske TV-eksperten Stefano Eranio (innfelt). Eranio har en fortid i blant annet Milan. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stefano Eranio (48) spilte 20 landskamper for Italia, og var innom klubber som Genoa, Milan og Derby. Nå er han fotballekspert på den sveitsiske TV-kanalen RSI.

Eller rettere sagt: Han var ekspert, inntil det siste døgnet.

Da Eranio skulle kommentere kampen mellom Bayer Leverkusen og Roma i Champions League i går kveld, kom budskapet skjevt ut.

TV-eksperten tok tak i en feil fra Romas forsvarsspiller Antonio Rüdiger (22).

- Svarte spillere i forsvar gjør ofte slike feil fordi de ikke er konsentrert nok, sa Eranio.

- De er sterke fysisk. Men når de skal tenke, da gjør de ofte slike feil.

- Skuffende Uttalelsen ble for sterk kost for TV-selskapet, som valgte å sende Eranio ut døra for godt, melder den engelske avisa The Guardian.

I et intervju med det italienske nettstedet Tuttomercatoweb forsøker Eranio å oppklare det inntrufne.

- Det er skuffende at folk har laget en kontrovers ut av dette. Jeg fornærmet ingen, og vil ikke at folk skal vri dette til at jeg er rasist. Alle som kjenner meg vet at jeg ikke er det.

Fotballprofilen fortsetter:

- Det irriterer meg at jeg blir kastet til ulvene på denne måten. Sannheten er at jeg kom med et ufullstendig resonnement. Hva jeg mente å si, er at svarte spillere ikke er like taktisk skolert. De har ikke bakgrunn fra samme fotballskole som oss. Men dette fikk jeg ikke tid til å si.

- Leste situasjonen dårlig - Rüdiger leste situasjonen dårlig, fordi svarte spillere ikke er vant til å være oppmerksomme på visse detaljer. Hvis de var like detaljorienterte som oss, ville de dominert. Grunnen er at de har alt i forhold til styrke og teknikk, sier han.

- Det hele beror på en misforståelse. Jeg ønsker ikke å bli framstilt som rasistisk. Hvis de ikke likte kommentaren min, kunne de bare fortalt meg det og avbrutt samarbeidet. Hvorfor lage alt dette oppstyret?

Kampen mellom Bayer Leverkusen og Roma endte for øvrig 4-4. For Stefano Eranios del endte det med ny jobbjakt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!