Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV-inntekter foran budsjett

Fordelingen av pengene fra medieavtalen og avtalen med Norsk Tipping er foretatt blant medlemmene i Norsk Toppfotball. Branns andel er rekordstor, bare slått av Rosenborg og Vålerenga.

Det melder Brann på sin nettside. Totalt er litt over 56 millioner kroner fordelt blant klubbene i eliteserien og 1. divisjon.

Alle klubbene i eliteserien har fått 1,167 millioner kroner hver. I tillegg er 25 millioner kroner blitt fordelt på bakgrunn av plassering i divisjonen og TV-stasjonenes seertall.

Rosenborg har totalt fått 5,271 millioner kroner, Vålerenga 4,451 millioner kroner og Brann 4,306 millioner. Tromsø, på fjerdeplass, får drøye 1,1 millioner kroner mindre enn Brann.

Mer enn budsjett

Brann har bare Rosenborg foran seg på listen over utbetalte penger fra seertallene. Mens Vålerenga får litt over 300 000 mer enn Brann på grunn av sin bedre tabellposisjon, og går derfor forbi bergensklubben totalt med nesten 150.000 kroner.

- Dette var gledelige tall, kommenterer Branns daglige leder Bjørn Dahl.

4,3 millioner kroner er rundt 1 million mer enn vi har budsjettert og nesten halvannen millioner kroner mer enn i 2003, sier han.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media