Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV-kanal anmeldt etter intervju med svensk skistjerne

- Det er problematisk.

ANMELDT: Den svenske statskanalen SVT er anmeldt etter et intervju med Marcus Hellner. Foto: Tobias Röstlund / TT / NTB Scanpix
ANMELDT: Den svenske statskanalen SVT er anmeldt etter et intervju med Marcus Hellner. Foto: Tobias Röstlund / TT / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den svenske TV-kanalen SVT får på pukkelen etter et at det sendte et intervju med Marcus Hellner.

I likhet med Petter Northug er Hellner sponset av Red Bull. Og motstanden mot å reklamere for energidrikken virker like stor på begge sider av grensen.

I intervjuet med den svenske skistjerna, kan man tydelig se hvordan en boks med Red Bull holdes godt synlig i TV-bildet, skriver Expressen.

Det har fått en av seerne til å anmelde SVT til Granskningsnämnden - den statlige myndigheten som overvåker TV- og radiosendinger i vårt naboland.

Det var i forbindelse med Tour de Ski at Hellner holdt opp boksen, under et intervju med SVT-profilen André Pops.

Saken ligger nå til behandling hos Granskningsnämnden. SVT på sin side mener det ikke var noe de kunne gjort for å forhindre at langrennsløperen fikk reklamert for sin private sponsor.

- Intervjuet er gjort i mixed-sone, som er et konkurransemiljø SVT ikke råder over, skriver sportssjef i SVT, Per Yng, i en sms til Expressen.