TV-kanal: Jets jakter på Vedvik-erstatter

Den amerikanske fotballklubben New York Jets skal være på utkikk etter en ny kicker som følge av norske Kåre Vedviks trøblete sesongstart.

KICKER: Kåre Vedvik har ikke fått en optimal start i NFL. Foto: Brett Carlsen/Getty Images/AFP
KICKER: Kåre Vedvik har ikke fått en optimal start i NFL. Foto: Brett Carlsen/Getty Images/AFPVis mer

Vedvik ble søndag første nordmann som spilte en NFL-kamp siden 2001. I etterkant av oppgjøret mot Buffalo Bills måtte han imidlertid finne seg i å bli omtalt med negativt fortegn.

Rogalendingen, som ble hentet til New York-klubben så sent som i forrige uke, misset både et ekstrapoengspark og trepoengspark i kampen. Tidligere Jets-spiller og nåværende tv-ekspert for SportsNet New York og CBS, Bart Scott ga nordmannen stryk og mente at nordmannen bare kan sette seg på bussen ut av New York.

- Det suger, var Vedviks egen dom etter kampen.

Erstattes?

Etter kampen var trener Adam Gase åpen på at han var i villrede med hensyn til klubbens kicker-situasjon.

Ifølge den amerikanske TV-kanalen CBS skal Jets ha besluttet å teste ut flere mulige nye kickere tirsdag. Målet skal være å finne en ny mann til jobben Vedvik hadde mot Bills søndag.

Det er CBS-journalisten Jason La Canfora som er opphavet til opplysningene om den kickerjakten i Jets. Han skriver videre på sin Twitter-profil at nordmannen dermed kan måtte gå på jakt etter sin fjerde klubb på bare kort tid.

Hyppige klubbbytter

Rogalendingen kom nylig til Jets fra Minnesota Vikings, som igjen byttet til seg Vedvik fra Baltimore Ravens for et framtidig draftvalg. Etter at nordmannen misset tre av fire trepoengspark i de to siste treningskampene mistet Vikings-ledelsen troen på ham.

Med til historien hører det at kraftige vindkast skal ha gjort forholdene vriene i New Jersey søndag. Forut for vedviks mislykkede trepoengspark skal også lagkameratene ha gjort enn alt annet enn vellykket jobb med å legge ballen skikkelig til rette for ham.

Bills-kicker Stephen Hauscha traff samtidig med sitt eneste trepoengspark og begge ekstrapoengene i kampen.

Jets tapte til slutt serieåpningen 16–17.