PINLIG TAP: Sky Sports presenterte tulleinformasjon som fakta da Brendan Rodgers (bildet) og Celtic gikk på en smell mot en klubb fra Gibraltar i går. Foto: NTB Scanpix
PINLIG TAP: Sky Sports presenterte tulleinformasjon som fakta da Brendan Rodgers (bildet) og Celtic gikk på en smell mot en klubb fra Gibraltar i går. Foto: NTB ScanpixVis mer

TV-kanal presenterte elleville tall etter Celtics pinlige tap, det var bare ett problem ...

Sky Sports lurt av nettroll.

(Dagbladet): Celtic-manager Brendan Rodgers fikk den verst tenkelige starten i den skotske klubben, etter et 1-0-tap for lille Lincoln Red Imps fra Gibraltar.

Og det var ikke en betydningsløs treningskamp som ble avholdt på Gibraltar, det var andre runde i Champions League-kvalifiseringen.

Da den rutinerte Sky Sports-nyhetsoppleseren Mike Wedderburn skulle sette i perspektiv hvor dårlig stilt det er i den lille klubben som vant mot Celtic, lot han seg lure av en Twitter-bruker som la ut en falsk melding som skulle beskrive forholdene.

Brukeren «weahscousin» er et notorisk twitter-troll. Det var denne brukeren som presenterte flere oppsiktsvekkende ting:

At det bare var 28 tilskuere i snitt på kampene - at klubben aldri hadde scoret mot en profesjonell klubb - at den nåværende manageren vant jobben i en konkurranse - at spissen Lee Casciaro tilbrakte seks år i fengsel for å selge narkotika og at klubben ikke kunne trene på tirsdager fordi banen ble brukt av en lokal metalldetektorklubb.

Et par av disse påståtte «faktaene» burde kanskje fått det til å ringe noen bjeller hos det store mediehuset, som likevel lot seg lure. Mike Wedderburn leste opp påstandene mens han snakket med en fotballekspert.

Reaksjonen lot ikke vente på seg i sosiale medier, og brukeren skriver selv at han lo så han grein da han fikk se det.

Amatørlag

Lincoln Red Imps er riktignok et amatørlag, for det er bare fem profesjonelle fotballspillere i stallen, ifølge engelske Sky Sports. Lee Casciaro (34), som avgjorde oppgjøret med kampens eneste scoring, jobber f.eks. i militærpolitiet.

- Det er det folk drømmer om siden de var unge og spilte i Gibraltar - å slå en stor klubb som Celtic, sier Casciaro.

Det bor rundt 30 000 mennesker på Gibraltar, som er en britisk kronkoloni. Seieren var så stort for hele Gibraltar at regjeringen kom med en pressemelding der de gratulerte klubben. Resultatet er det største Gibraltar har opplevd siden halvøya ble en del av UEFA for tre år siden.

- Å score vinnermålet er noe jeg vil huske resten av livet mitt. Jeg scoret for Gibraltar mot Skottland, men vi tapte 6-1. I dag vant vi og det er en stor bragd for en liten klubb som Lincoln og for hele Gibraltar, sier han.

- Dette er som en hobby for oss. Vi har noen profesjonelle spillere fra Spania og noen lokale. Vi trener rundt to timer daglig, men kombinerer det med andre ting vi gjør. Det er surrealistisk at vi klarte dette i dag, sier Casciaro.

Det var blant annet to brødrepar på banen mot Celtic i går. Lincoln-kaptein Roy Chipolina jobber som toller, og avsluttet arbeidsdagen sin fem timer før han spilte gårsdagens kamp.

- Jeg tror det er det største sjokket i europeisk fotball når du ser på begge klubbene, sier Chipolina.

Ikke til å tro

BBC-kommentator Liam McLeod var ikke nådig med Celtic etter tapet i går. Han mener tapet er «utrolig».

- Celtics rykte har fått seg en smell. Er det et av de verste resultatene noen sinne? Jeg vil si at det er det verste resultatet gjennom tidene. Dette har tydeligvis overgått alt som har skjedd tidligere. Det er så dårlig for klubben, det er så dårlig for laget og jeg tror Brendan Rodgers innser hvor stor oppgave han har her, sier McLeod ifølge BBC.

Spillerne på Lincoln er ryggraden i landslaget til Gibraltar, som tapte alle 10 kvalik-kampene til EM og slapp inn 56 mål totalt.

Lincoln Red Imps har vunnet den nasjonale ligaen 22 ganger siden serien ble opprettet i 1976. De har vunnet 14 sesonger på rad.

De slo ut klubben Flora Tallinn fra Estland etter 2-1 sammenlagt for å komme til kvaliken, hvor de nå møter Celtic. Forrige sesong tapte de mot danske Midtjylland i kvalifiseringen til Champions League (0-3 sammenlagt).

Celtic og Lincoln møtes til returkamp i Skottland 20. juli.