TV-kanaler lokker Eggen

TV 2 vil ha Nils Arne Eggen med på laget under fotball-EM. Også andre TV-kanaler kan tenke seg Eggen som ekspert-kommentator når han gir seg som Rosenborg-trener.

TV2 har allerede planer for hvordan de vil bruke Nils Arne Eggen dersom han sier ja til å være med på fotballaget til sportsredaktør Bjørn Taalesen.

- Attraktiv uansett

- Vi tenker langsiktig og skulle gjerne hatt Nils Arne med oss til fotball-EM. Han er attraktiv uansett om Norge kvalifiserer seg eller ikke, sier Taalesen, som bekrefter at TV2 har forsøkt å få kontakt med Eggen i sakens anledning.

- Men han har sikkert hatt andre ting å tenke på enn å svare på akkurat denne henvendelsen, sier Taalesen, som mener at Eggen passer perfekt inn i TV2-profilen sammen med Ivar Hoff og Mini Jacobsen:

- Jeg ser det for meg, men vi måtte nok hatt Davy Wathne til å balansere det litt.

Også NRK mener Nils Arne Eggen er et interessant navn for dem.

- Vi har hatt ham med på laget før, blant annet under fotball-EM i Nederland og Belgia for to år siden. Han er utrolig dyktig når det gjelder fotball, og vi er meget godt fornøyd med de jobbene han har gjort for oss. Eggen er slett ikke et ueffent navn for oss, sier sportsredaktør Grete Johnsen i NRK. Stort mer vil hun heller ikke si om den saken.

- Nei, det er altfor uvisst. Vi er midt inne i budsjettprosessen for neste år, og har ennå ikke fått tid til å diskutere fotballsatsingen, sier Johnsen.

Vokser ikke på trær

Sportssjef i TV3, Stian Aune Kleppo, kommer til å ta en prat med Eggen.

- Mediepersonligheter som har egne meninger vokser jo ikke på trær i dette landet, sier han.

TV3 mister Åge Hareide og vil erstatte ham. Aune Kleppo skjønner at flere er interessert. Kanskje går det mot budkrig?

- Ja, men nå får vi jo se hva Nils Arne har lyst til. Han slutter jo som trener nettopp for å få tid til å slappe av mer.

Bjørn Taalesen tror ikke på priskrig om Eggen:

- Kjenner jeg Eggen rett, så er lønna for jobben det Eggen tenker aller minst på.

Ingen planer

Hovedpersonen selv tar det hele med stor ro.

- Jeg har ingen planer om å jobbe med TV, men det kommer an på hvilken avtale jeg skal ha med Rosenborg. Vi får ta dette når vi er ferdig med sesongen, sier Eggen.

- Nils Arne Eggen trenger ikke å jobbe som ekspertkommentator for å være attraktiv som foredragsholder de neste åra, sier NRKs Ivar Dyrhaug.

- Både Eggen og Drillo har gjort så store ting at de ikke blir glemt, selv om de slutter som ekspertkommentatorer. Den risikoen er nok større for flere andre kommentatorer, ler Ivar Dyrhaug.

<B>ETTERTRAKTET: </B>TV-kanalene strekker seg langt for å få avtroppende RBK-trener Nils Arne Eggen i stallen