Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV-kjæresten hjalp Karabatic å spille på egen kamp

99,94 prosent av spillene ble plassert på underdogen.

KJÆRESTEN TIL YNGSTEBROR KARABATIC: Den franske TV-stjernen Jeny Priez har i politiavhør fortalt at hun satte penger på kampen mellom Montpellier og  Cesson Sevigne, på oppdrag fra kjæresten. Foto: BENAROCH/SIPA
KJÆRESTEN TIL YNGSTEBROR KARABATIC: Den franske TV-stjernen Jeny Priez har i politiavhør fortalt at hun satte penger på kampen mellom Montpellier og Cesson Sevigne, på oppdrag fra kjæresten. Foto: BENAROCH/SIPA Vis mer

(Dagbladet): Nikola Karabatic er regnet som en av verdens aller beste håndballspillere.

Sammen med broren og lagkameraten, Luka Karabatic, ble han arrestert etter søndagens kamp mot PSG, mistenkt for kampfiksing. Også sju andre spillere fra Montpellier ble pågrepet.

Nå blir også den profilerte kjæresten til yngstebror Karabatic trukket inn i saken. TV-kjendisen Jeny Priez har innrømmet i avhør at hun på oppdrag fra Luka satte penger på Montpellier-tap i den aktuelle kampen.

- Hun har fortalt at hun veddet på kampen med penger hun hadde fått av Mr. Luka Karabatic. Hun har også opplyst hvor mye han ga henne, og hvor mye han tjente på det, sier statsadvokat Brice Robin.

Han røper videre at det ble spilt for 87 880 euro på oppgjøret mellom Montpellier og Cesson Rennes 12. mai i mai - tilsvarende 650 000 norske kroner. Det var 40 ganger mer enn normalt.

Montpellier var allerede seriemester, mens Cesson Rennes kjempet for å holde plassen. Den nedrykkstruede underdogen vant kampen 31-28.

KARRIERENE STÅR PÅ SPILL: Brødreparet Nikola og Luka Karabatic risikerer fengselsstraff. Til venstre norske Erlend Mamelund, som ikke er innblandet i saken.  Foto:  AFP PHOTO / FRANCK FIFE
KARRIERENE STÅR PÅ SPILL: Brødreparet Nikola og Luka Karabatic risikerer fengselsstraff. Til venstre norske Erlend Mamelund, som ikke er innblandet i saken. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

Det var kanskje ikke rart at det ble slått kampfiksingsalarm: Nesten alle veddemålene ble satt på kampdagen, og overveldende 99,94 prosent av spillene ble satt på at Cesson Rennes skulle lede til pause.

Begge Karabatic-brødrene har tilstått at de spilte på kampen, men de nekter for å ha medvirket til kampfiksing.

- Kampfiksingen må bevises. Det er opp til aktoratet å legge fram de bevisene. Det eneste jeg kan si, er at disse mennene på det sterkeste nekter for å ha fikset kampen. Det er ikke noe kriminelt som har skjedd her, sier Karabatic-brødrenes advokat, Eric Dupont-Moretti.

Strafferammen i saken er fem års fengsel og 75 000 euro i bot. Blir Nikola Karabatic kjent skyldig, er karrieren hans trolig over.

Han spilte for øvrig ikke selv kampen mot Cesson Rennes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media