TV-kommentatorer avslørt

NRK har ikke lenger hovedrettighetene til skihopping. Her er teamet som skal kommentere hopp for Viaplay.

BEST I VERDEN: Halvor Egner Granerud. Foto: Jussi Nukari / NTB
BEST I VERDEN: Halvor Egner Granerud. Foto: Jussi Nukari / NTB Vis mer
Publisert

Jørn Sundby blir hovedkommentator. Med seg som sidekommentatorer får han Karl Vegard Andersen og Marius Huse.

Tidligere skihopper Andreas Stjernen skal sitte i studio. Petter Tenstad skal hovedsakelig kommentere kvinnenes hopprenn.

Dette er hovednyhetene når Viaplay nå går inn for fullt i skihopping. NRK har hatt rettighetene i mange år. Men nå er det NENT Group som forvalter rettighetene.

NY HOVEDKOMMENTATOR: Jørn Sundby blir nummer én-stemmen på hopp i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NY HOVEDKOMMENTATOR: Jørn Sundby blir nummer én-stemmen på hopp i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

NRK og TV 2 skal fortsatt sende enkelte renn, men det blir sporadisk. Hoppfrelste må nå forholde seg til ny kanal og nye fjes.

Viaplay går for fullt inn i hele vintersporten, noe NRK har hatt monopol på. TV3 blir hovedkanalen for langrenn. Hopp, kombinert og alpint fordeles mellom TV3 og V sport-kanalene. All vintersport vil bli vist på Viaplay.

- Dette gleder jeg meg veldig til, sier Sundby til Dagbladet.

- Jeg har vært litt innom hopp i et par OL. Jeg jobbet i Sotsji for TV 2 og Pyeongchang for Discovery. Men det er noe med å få fulgt vintersporten gjennom hele sesongen.

- Når fikk du forespørsel om å være hovedkommentator?

- I april/mai. Jeg har i mange år drømt om å være tett på vintersporten over tid. Da det dukket opp en mulighet, ble det for fristende til å si nei.

NY TV-MANN: Andreas Stjernen blir å finne i studio som ekspert. Foto: Ole Martin Wold / NTB
NY TV-MANN: Andreas Stjernen blir å finne i studio som ekspert. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

Også Andreas Stjernen - som la opp i 2019 - er spent. Han skal for det meste sitte i studio i Oslo som ekspert.

- Jeg ble spurt i vår om jeg var interessert. Så har jeg tenkt litt på det og sett om det var mulig å kombinere med jobb i Trønderhopp og som trener for hopperne på Heimdal videregående skole.

Han fortsetter:

- Det blir artig og spennende. Jeg har prøvd meg litt på TV 2 de siste to sesongene som sidekommentator. Det synes jeg har vært morsomt og givende.

- Hva kan du si til folk som er bekymret for at NRK ikke lenger skal forvalte hopprettighetene?

- Jeg skjønner at de er bekymret. Det er mange som synes at vintersport bør være på NRK. Det blir uvant, men de får gi oss en sjanse. Jeg tror det er mange dyktige folk som skal være med og skape en god opplevelse for seerne, sier Stjernen.

Verdenscupen for herrer starter i Nizjnij Tagil i Russland helga 19. til 21. november. Kvinnene sesongåpner på Lillehammer fra 3. til 5. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer