Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV-krangel inn for namsretten

Striden om TV-overføring fra eliteseriekamper i fotball ender i namsretten. Etter et møte torsdag morgen har Norges Fotballforbund vedtatt å stevne TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tar Fotballforbundets avgjørelse til etterretning. Uansett planlegger vi videre for vår første sending førstkommende søndag kveld og akter å sende, sier leder av TV 2-sporten, Bjørn Taalesen, i en kort kommentar til NTB.

Taalesen ønsker å konferere med resten av TV2-ledelsen før han kommenterer saken ytterligere.

Fotballforbundets oppfatning av avtalen er at TV 2 ikke har rett til å sende mer enn tre minutter totalt fra samtlige kamper i nyhetssending/magasin mens kampene pågår. En slik oppfatning har vært praksis så lenge NFF har hatt TV-avtaler.

Klubbene støtter NFF

Bakgrunnen er at TV 2 og NFF har ulike oppfatninger av ett punkt i den inngåtte TV-avtalen mellom NRK/TV 2 og NFF. Striden dreier seg om det punktet i avtalen som går på nyhetsinnslag fra kamper som ikke direkteoverføres.

Ordlyden er denne:

Selskapene TV 2/NRK har videre rett til å sende direkte eller forskutt av inntil 3 minutters varighet fra fotballkamper som går i regi av Norges Fotballforbund eller dets medlemmer.

Fotballpresident Per Ravn Omdal hevder at intensjonen bak avtalepunktet ble konkretisert under forhandlingene, og at NRK og klubbene står bak NFF i deres syn.

Samme ordlyd

- Ordlyden har vært den samme i alle år, og vi har ikke sett for oss muligheten for at denne uenigheten skulle dukke opp. I henhold til all internasjonal kotyme er det slik vi mener det bør være, altså 3 minutter samlet fra hver runde, sier Omdal.

Han understreker at verdien eller prisen på avtalen ville vært en helt annen om det hadde forholdt seg slik TV 2 legger opp til.

Får denne konflikten betydning ved tildeling av nye TV-kontrakter?

- Det vil jeg ikke kommentere, svarer Omdal.

(NTB)