TV-krangel mellom NRK og Fotballforbundet

NRK sender høydepunkter fra Tippeligaen uten å betale.

KRANGEL OM HØYDEPUNKTER: Høydepunkter fra Tippeligaen får du servert på NRK før sperresfristen, selv om statskanalen ikke betaler for rettighetene. Nå har NFF satt advokat på saken. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRANGEL OM HØYDEPUNKTER: Høydepunkter fra Tippeligaen får du servert på NRK før sperresfristen, selv om statskanalen ikke betaler for rettighetene. Nå har NFF satt advokat på saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV 2 betaler for magasindelen, men et EØS-direktiv gjør at NRK likevel sender høydepunkter fra eliteserien uten å betale for rettighetene. Norges Fotballforbund har satt advokat på saken, skriver VG.

I den nåværende TV-avtalen har TV 2 kjøpt rettighetene til å sende «fotballmagasinet». Det gir førsterett til å sende høydepunkter fra eliteserien. NRK kan ifølge rettighetene tidligst vise høydepunkter etter klokken 23 om kvelden. Sist søndag, tre timer før sperrefristen, viste statskanalen bilder fra 4 av 5 søndagskamper.

- Det kom en endring i åndsverkloven ved nyttår. Slik våre advokater tolker EØS-direktivet og loven, betyr det at et fjernsynsselskap kan i sine nyhetssendinger sende korte utdrag fra begivenheter med stor interesse for allmennheten. Selv om et annet fjernsynsselskap har sikret seg å sende det eksklusivt, sier NRKs sportssjef Rune Haug til VG.

Avisen spør om «seiersmålet til Haugesund mot Hønefoss er en begivenhet av så stor interesse». - Sportsrevyen er ett av de mest sette TV-programmene i løpet av en uke. Vi har ikke saker i den sendingen som ikke har allmenn interesse, svarer Haug. Han påpeker at rettighetsavtalen med NFF henviser spesifikt til at norsk lov går foran avtalens tidsbegrensninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.