TV-krig

Premier League sparkes i gang på Canal+ lørdag 15. august. Samme dag pøser NRK og TV2 ut norsk fotball for å temme engelsksyken. Nå er det TV-krig. Du blir vinneren.

For første gang i tippekampens historie blir ligaåpningen i England sendt i Norge. UEFAs regelverk nekter TV-sendt utenlandsk fotball så lenge nasjonale toppkamper avvikles samme dag. Men nå har Norges Fotballforbund gitt NRK lov til å sende Rosenborg- Brann 15. august. Derfor kan Canal+ sende så mye de vil. Om de velger fra øverste hylle, betyr det tippekamp mellom Manchester United og Leicester på Old Trafford samtidig med kampen på Lerkendal.

Og det er bare starten. Fra og med 22. juli sender de norske kanalene 18 norske kamper. Det betyr i beste fall 11 engelske bonuskamper fra Canal+.

- Morsomt. Vi sender fra start av, sier kommentator Øyvind Alsaker i Canal+. Han er rekruttert fra TV2 og er glad for konkurrentenes initiativ.

Kort lykke

Nestleder i TV2-sporten Svein Mathisen tror for sin del Alsakers entusiasme blir kortvarig.

- Statistikken viser at norske TV-kamper samler flere seere enn engelske kamper når de sendes samtidig. Spør meg ikke hvorfor.

Når det er sagt, er ikke Mathisen særlig opptatt av seier eller tap på ratingen. Han er glad på seernes vegne.

- Fint at seerne får mye å velge mellom. Men det er synd de må betale for å se fotball.

TV-ramp

Alsaker antyder at Canal+ hadde planlagt ulydighet mot regelverket uansett offensiven fra NRK og TV2. Men han ser også muligheten for at det kunne betydd straff og bot fra de høye herrer i UEFA og EU. Ikke rart han mottok gårsdagens melding med glede da:

- He-he. Ja, nå er ikke dette lenger noe tema.

At NRK og TV2 sender søndagskamper, betyr enda mer TV-fotball.

- For eksempel Newcastle- Liverpool søndag 30. august?

- Ja, den sender vi.

- Hva med Arsenal- Manchester United søndag 20. september. Da sender verken NRK eller TV2 norsk fotball?

- Ikke sikkert vi lar være å sende for det, sier Alsaker.

  • Et abonnement på Canal+ koster 189 kroner i måneden og er tilgjengelig for alle med parabol eller kabel-TV.