TV-krig

Premier League sparkes i gang på Canal+ lørdag 15. august. Samme dag pøser NRK og TV2 ut norsk fotball for å temme engelsksyken. Nå er det TV-krig. Du blir vinneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For første gang i tippekampens historie blir ligaåpningen i England sendt i Norge. UEFAs regelverk nekter TV-sendt utenlandsk fotball så lenge nasjonale toppkamper avvikles samme dag. Men nå har Norges Fotballforbund gitt NRK lov til å sende Rosenborg- Brann 15. august. Derfor kan Canal+ sende så mye de vil. Om de velger fra øverste hylle, betyr det tippekamp mellom Manchester United og Leicester på Old Trafford samtidig med kampen på Lerkendal.

Og det er bare starten. Fra og med 22. juli sender de norske kanalene 18 norske kamper. Det betyr i beste fall 11 engelske bonuskamper fra Canal+.

- Morsomt. Vi sender fra start av, sier kommentator Øyvind Alsaker i Canal+. Han er rekruttert fra TV2 og er glad for konkurrentenes initiativ.

Kort lykke

Nestleder i TV2-sporten Svein Mathisen tror for sin del Alsakers entusiasme blir kortvarig.

- Statistikken viser at norske TV-kamper samler flere seere enn engelske kamper når de sendes samtidig. Spør meg ikke hvorfor.

Når det er sagt, er ikke Mathisen særlig opptatt av seier eller tap på ratingen. Han er glad på seernes vegne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer