NRK mister TV-rettighetene til vintersport

TV-KRIGEN: Dårlig nytt for skiheltene

Internasjonal skisport tar en risiko med det norsk/svenske TV-markedet. Den er neppe kalkulert.

TO NASJONALE HELTER: Hva skjer med skisporten når de nasjonale skiidolene Charlotte Kalla og Therese Johaug dels forsvinner fra nasjonalt TV? FOTO: Andreas Lekang / Dagbladet
TO NASJONALE HELTER: Hva skjer med skisporten når de nasjonale skiidolene Charlotte Kalla og Therese Johaug dels forsvinner fra nasjonalt TV? FOTO: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR de nasjonale TV-selskapene i Sverige og Norge mister store deler av vintersportsmarkedet, forsvinner samtidig livlina til nasjonalidrettene våre. Det betyr slett ikke at langrenn er i fritt fall direkte fra de nye avtalene slår inn vinteren 2021/22, men det gir helt andre rammer for en sport med et selvbilde som bæreren av det nasjonale genet:

  • Denne TV-krigen svekker sporten og gjør det vanskeligere å skape samlende nasjonale skihelter

Det var kanskje derfor Charlotte Kalla i går ble så personlig i omtalen av nyheten om at skirettighetene til Sveriges Television (SVT) og Norges Rikskringkasting (NRK) er overtatt av det svenske mediekonsernet Nordic Entertainment (NENT) som blant annet eier Viasat og TV3:

- Det blir litt vemodig, sa Kalla.

Hun har rett i det.

LANGRENN har i all TV-tid vært den statsbærende idretten både i Sverige og Norge. Det synes på de internasjonale statistikkene med ekstremt høye markedsandeler opp på 80 og 90 prosent hver gang TV-publikummet i disse to landene sammen har satt seg ned for å se VM -og OL-stafett eller andre rituelle høydepunkt i denne sporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer