LEDER FOTBALLSENDINGER: TV2s Davy Wathne leder FotballXtra og Sportsnyhetene på TV 2 Zebra. TV-konkurrenter liker ikke at TV 2 sender scoringer fortløpende på sine kanaler.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
LEDER FOTBALLSENDINGER: TV2s Davy Wathne leder FotballXtra og Sportsnyhetene på TV 2 Zebra. TV-konkurrenter liker ikke at TV 2 sender scoringer fortløpende på sine kanaler. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017:

TV-krigen: Dette er sendeplanen som setter sinnene i kok. Fortsetter med målshow etter møter

Fotball Media og TV 2 i møter i dag. Fortsatt stor uenighet.

(Dagbladet): Fotballtvisten mellom TV 2 og Discovery/Fotball Media ruller videre og i kveld sparkes 2. serierunde i gang i Eliteserien.

Det betyr også en ny kveld med FotballXtra på TV 2 Zebra. Og mer irritasjon i konflikten mellom kanalen, og rettighetshaver Discovery og Fotball Media AS.

TV 2 vil også i kveld sende høydepunkter fortløpende på sine flater - samtidig som de samme kampene ligger bak betalingsmur hos konkurrenten. Det bekrefter TV 2s nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther til Dagbladet.

- Vi vil fortsette å sende FotballXtra på samme måte og gleder oss til å lage et nytt, bra program, sier Årsæther til Dagbladet.

Møte

Saken er fortsatt svært betent og partene var onsdag morgen i et møte.

Daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang, forteller:

- Vi har diskutert situasjonen på et møte i dag. TV 2 har fått vite hva vi mener, og de har fått vite hva vi mener. Vi er fortsatt uenige om hvordan TV 2 viser klipp fra Eliteserien underveis i serierundene, sier Kristvang til Dagbladet.

- Kan dette fortsatt havne i retten?

- Det er en fortløpende vurdering som vi jobber med nå. Så lenge det er snakk om tolkning av norsk lov, så kan det være at avklaringer må skje gjennom rettslige avklaringer, sier Kristvang, som er ansatt i NFF.

- Vi liker fortsatt ikke hvordan TV 2 bruker Eliteserie-klipp fortløpende for å gjøre FotballXtra bedre, og er uenig i måten TV2 gjør dette på, legger han til.

Bakgrunnen for konflikten er at TV 2 sender FotballXtra som avbrytes rundt hvert 20. minutt av Sportsnyhetene. Der vises scoringer fortløpende, før FotballXtra er tilbake på skjermen ti minutter seinere.

KRITISK: Daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KRITISK: Daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Vil ikke skade NFF

Det er Discovery-gruppen (TVNorge, MAX, Eurosport) som har kjøpt rettighetene til norsk fotball av Fotball Media for rundt 2,4 milliarder kroner i perioden 2017-2022.

Discovery-gruppen og Fotball Media misliker at konkurrenten TV 2 byr på scoringer fra Eliteserien i oppsatte sportsnyheter underveis i magasinet FotballXtra..

TV 2-TOPP: Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther. Foto: NTB scanpix
TV 2-TOPP: Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi la fram vårt syn ut fra en prinsipiell side. TV 2 gjør ikke dette for å skade fotballforbundet eller for å være vanskelig. Vi gjør dette fordi vi mener vi har rett til det, sier TV2s Årsæther.

- Hvordan opplevde du møtet i dag?

- Vi opplever at det er en god tone og begge forstår den andre partens syn. Vi prøver å forstå hva som er brudd på nyhetsretten og hva de mener vi gjør galt, sier Årsæther.

- Ble det lagt fram noen krav på møtet?

- Det kom ingen trusler fra noen hold. Vi føler det er en god tone, sier Årsæther.

Etter det Dagbladet erfarer var det representater fra Fotball Media AS og TV 2 som var til stede på møtet onsdag morgen. Det var også jurister fra begge parter på plass.

Det er programleder Davy Wathne, fotballekspert Jesper Mathisen og kommentator Marius Skjelbæk som er på plass i kveldens FotballXtra.

IRRITERER: Det er dette sendeskjemaet som irriterer flere aktører. FotballXtra på TV 2 Zebra stykkes opp av Sportsnyheter som viser fortløpende scoringer fra Eliteserien. Fotball Media mener dette er kritikkverdig og feil måte å benytte seg av nyhetsretten. Skjermdump: TV 2s TV-guide.
IRRITERER: Det er dette sendeskjemaet som irriterer flere aktører. FotballXtra på TV 2 Zebra stykkes opp av Sportsnyheter som viser fortløpende scoringer fra Eliteserien. Fotball Media mener dette er kritikkverdig og feil måte å benytte seg av nyhetsretten. Skjermdump: TV 2s TV-guide. Vis mer

Kveldens kamper, Eliteserien (2. runde, 19.00):

Molde – Lillestrøm

Odd – Kristiansund

Sandefjord – Rosenborg

Sogndal – Stabæk

Aalesund – Sarpsborg.

Eliteserien:
Rosenborg11003-03
Sarpsborg11003-13
Stabæk11003-13
Strømsgodset11003-13
Lillestrøm11002-13
Molde11001-03
Vålerenga11001-03
Brann10101-11
Tromsø10101-11
Sandefjord10011-20
Kristiansund10010-10
Viking10010-10
Aalesund10011-30
Haugesund10011-30
Sogndal10011-30
Odd