STANS: Fotball Medias stevning av TV 2 er stanset inntil videre. Neste år flyttes betente FotballXtra til TV 2s sportskanal.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STANS: Fotball Medias stevning av TV 2 er stanset inntil videre. Neste år flyttes betente FotballXtra til TV 2s sportskanal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Bråk om målshow:

TV-krigen: TV 2 og Fotball Media mot forsoning

Stevning stanset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fotball Medias stevning av TV 2 er stanset inntil videre. Neste år flyttes betente FotballXtra til TV 2s sportskanal.

– Det har vært en konstruktiv dialog vedrørende saken mellom partene de siste ukene. Både TV 2 og Fotball Media ønsker i det lengste å unngå en rettslig tvist. På bakgrunn av det som har kommet fram i dialogen, har begge parter valgt å midlertidig stanse saken, sier Knut Kristvang, daglig leder i Fotball Media, til NTB.

Fotball Media er eid av Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund. I hele år har Fotball Media og rettighetshaver Discovery kranglet med TV 2 om retten til å vise scoringer samtidig som eliteserierunden pågår.

I april bestemte Fotball Media seg for å stevne TV 2s bruk av TV-bilder fra Eliteserien inn for retten. Partene var innkalt til rettsmeklingsmøte onsdag, men det møtet ble aldri gjennomført.

Partene har hatt en intens dialog de tre, fire siste ukene. Nå velger Fotball Media å se mot 2018 og hva TV 2 da gjør med den omstridte nyhetsretten.

– Fotball Media vil avvente hvordan TV 2 vil praktisere nyhetsretten fra neste sesong. Fotball Media vil da ta stilling til om vi ønsker å kjøre saken videre i retten, sier Kristvang.

Han påpeker at stevningen ikke er trukket, men midlertidig stanset.

Fotball Media har reagert kraftig på at TV 2 viser målene fra Eliteserien mens serierunden pågår søndag kveld. I en periode opprettet TV 2 nyhetssendinger midt i FotballXtra, slik at det kunne vises scoringer flere ganger under den to timer lange sendingene.

De siste ukene har de oppsatte nyhetssendingene i FotballXtra forsvunnet. Nå er det kun den tradisjonelle 18.50-sendingen som viser mål underveis i runden. Neste år flyttes FotballXtra over på TV 2 Sportskanalen. Der er det fra før jevnlige sportsnyheter.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer