TV Norge dropper Royal League

Usikker framtid for turneringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV Norge sier nei til Royal League, og uten TV-avtale går den skandinaviske fotballturneringen en usikker framtid i møte, melder NRK.no.

Boye Skistad, som er daglig leder i Norsk Toppfotball, bekrefter overfor NRK at turneringsledelsen nå vil snakke med andre TV-aktører etter at TV Norge og SPS-gruppen ikke benyttet seg av sin opsjon på videre rettigheter. Denne gikk ut 31. desember.

- Siden SPS valgte ikke å benytte opsjonen, har vi anledning til å gå ut i markedet og teste ut andre aktører. Vi kan gå fritt ut på en anbudsrunde uten at SPS og TV Norge har forkjøpsrett, sier Skistad.

TV Norge har rettighetene til vårens kamper, men fra høsten av er det mer usikkert hva som kommer til å skje med denne turneringen. Skistad sier imidlertid at han har god tro på at en ny medieavtale vil komme på plass. Han tror på fortsatt liv for Royal League, selv om en ny TV-avtale ikke kommer til å bli like god som den nåværende.

- Til sjuende og sist er det klubbene som avgjør. Spørsmålet er hva slags økonomiske rammer de kan leve med, men det kan jo hende at klubbene vil ha turneringen uansett, av sportslige hensyn, sier Boye Skistad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer