TV Norge dropper Royal League

Usikker framtid for turneringen.

TV Norge sier nei til Royal League, og uten TV-avtale går den skandinaviske fotballturneringen en usikker framtid i møte, melder NRK.no.

Boye Skistad, som er daglig leder i Norsk Toppfotball, bekrefter overfor NRK at turneringsledelsen nå vil snakke med andre TV-aktører etter at TV Norge og SPS-gruppen ikke benyttet seg av sin opsjon på videre rettigheter. Denne gikk ut 31. desember.

- Siden SPS valgte ikke å benytte opsjonen, har vi anledning til å gå ut i markedet og teste ut andre aktører. Vi kan gå fritt ut på en anbudsrunde uten at SPS og TV Norge har forkjøpsrett, sier Skistad.

TV Norge har rettighetene til vårens kamper, men fra høsten av er det mer usikkert hva som kommer til å skje med denne turneringen. Skistad sier imidlertid at han har god tro på at en ny medieavtale vil komme på plass. Han tror på fortsatt liv for Royal League, selv om en ny TV-avtale ikke kommer til å bli like god som den nåværende.

- Til sjuende og sist er det klubbene som avgjør. Spørsmålet er hva slags økonomiske rammer de kan leve med, men det kan jo hende at klubbene vil ha turneringen uansett, av sportslige hensyn, sier Boye Skistad.

(NTB)

SER ETTER NY KANAL: Royal League-ledelsen vil nå se om noen andre er interessert i å vise Ardian Gashi og Miika Koppinen spille mot hverandre på vinteren.