TV-opptak viser at Costa og Gabriel har en forhistorie med bråk

Igjen var det Costa som startet.

(Dagbladet): Chelsea-spiss Diego Costa (26) har havnet på en lite celeber liste over fotballspillere supportere hater dypt og inderlig. Bråket i forbindelse med 2-0-seieren over Arsenal lørdag fikk det til å tippe over totalt.

Nå viser TV-opptak at det heller ikke er første gang han havner i kontroverser med Arsenal-spiller Gabriel Paulista (24).

Lørdag ble Gabriel vist ut etter at han ifølge dommer Mike Dean sparket etter Costa. Fra 2013 til 2015 var brasilianeren i Villarreal. Da han i 2013 spilte mot Atlético Madrid - som den gangen hadde Costa på laget - oppsto det en opphetet situasjon. På frispark til Atlético tok Gabriel oppstilling ved Costa utenfor 16-meteren. Men på vei bort til markeringen kjørte Costa høyre albue inn i magen hans.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Gabriel falt i bakken. Muligens noe teatralsk. Men det er bare å si det som det er: Costas opptreden var makaber.

I tillegg var han frekk nok til å riste på hodet etterpå, som for å fortelle verden: «Hvorfor ligger du på bakken og ynker deg? Jeg har i alle fall ikke gjort noe galt.»

«Voldelig oppførsel» Kanskje var det litt «takk for sist» da herrene barket sammen på Stamford Bridge lørdag. Først slo Costa til Laurent Koscielny etter 43 minutter. Gabriel blandet seg inn, og det hele endte med utvisning. Costa gikk fri.

Mandag kveld ble det klart at disiplinærkomiteen i Det engelske fotballforbundet FA vil forfølge saken. Costa er siktet for «voldelig oppførsel», og har frist fram til tirsdag klokka 18.00 med å svare for seg.

Usportslig opptreden Gabriel er på sin side siktet for usømmelig og usportslig opptreden ved det røde kortet. Lagkamerat Santi Cazorla, som også fikk rødt, har fått advarsel for sin oppførsel etter utdelingen av kortet.

I tillegg er begge klubbene siktet for ikke å ha hatt bedre kontroll på spillerne sine.

Men hva skal man si om Costa, denne ubarberte fyren med det ville blikket: Er han verre enn da Luis «biteren» Suárez spilte for Liverpool?