- TV-produksjonen var forferdelig

Vegard Ulvang er enig i kritikk.

(Dagbladet.no): Onsdag gikk speaker og kommentator Kjell-Erik Kristiansen hardt ut mot TV-produseringen under verdenscuprennet i langrenn forrige helg.

Han la absolutt ingenting imellom i kritikken av sendingen fra Cogne, Italia. Under overskrifta «Langrenn graver sin egen grav» skrev han blant annet følgende i et innlegg på skinettstedet langrenn.com:

- For fjellelskere 

«Produceren gjorde alle de feil som er mulig, og han kunne tydeligvis ingenting om langrenn. Iblant virket det som et webkamera som var plassert ute i skogen og der noen mennesker for forbi innimellom? Dette blandet med oversiktsbilder over landskapet gjorde det sikkert til en interessant sendning for de som ønsker å gjøre seg bekjent med den italienske fjellheimen, men ikke for de som er interesserte i langrenn».


I det engasjerte debattinnlegget gir han uttrykk for frykt for at ungdommen skal forlate langrennsporten til fordel for idretter som snowboard og skiskyting.

Blant de tekniske problemene som rammet sendingen, var at løpernes tider falt ut og inn av bildet - noe som legger en ganske stor demper på det å se en skiløper i fullt firsprang ute i skogen.

Ulvang enig 
Dette er Vegard Ulvang tydeligvis enig i, for nå får Kristiansen støtte fra lederen for langrennskomiteen til Det internasjonale skiforbundet (FIS). De har ansvaret for å stille krav til kvaliteten.

- Jeg er helt enig. Denne produksjonen var forferdelig, det er ikke slik vi vil vise fram sporten vår på TV, sier Ulvang til langrenn.com.

MYE FJELL, LITE SKI: Kjell-Erik Kristiansen gikk tidligere i uka ut og kritiserte TV-sendingene fra Cogne forrige helg. - Sikkert en interessant sendning for de som ønsker å gjøre seg bekjent med den italienske fjellheimen, men ikke for de som er interesserte i langrenn, skrev han blant annet. I dette bildet er i det minste Odd-Bjørn Hjelmeset med. Foto: DANIEL DAL ZENNARO /EPA/SCANPIX
MYE FJELL, LITE SKI: Kjell-Erik Kristiansen gikk tidligere i uka ut og kritiserte TV-sendingene fra Cogne forrige helg. - Sikkert en interessant sendning for de som ønsker å gjøre seg bekjent med den italienske fjellheimen, men ikke for de som er interesserte i langrenn, skrev han blant annet. I dette bildet er i det minste Odd-Bjørn Hjelmeset med. Foto: DANIEL DAL ZENNARO /EPA/SCANPIX Vis mer

Denne helga flytter verdenscupsirkuset til La Clusaz i Frankrike, og Ulvang sier han vil gjøre alt for å unngå reprise på det som skjedde i Cogne.


- Vi må bare være hard på dette. Gode TV-produksjoner er viktig for langrennsporten, sier Ulvang til langrenn.com, og truer med å ta fra skiforbundene rennene hvis de ikke leverer TV-seerne gode nok produkt.

- TV-produksjonen var forferdelig
- FORFERDELIG: Vegard Ulvang sier seg enig i at TV-sendingene fra Cogne, Italia, ikke holdt det nivået som de skulle.