TV-profil: - Latterlig

- Erling Braut Haaland kommer til å høre en del «fuck» ute på banen i Manchester City. Å peke ut Alexander Milosevic blir bare latterlig, sier den svenske fotballeksperten Olof Lundh.

STJERNE: Erling Braut Haaland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
STJERNE: Erling Braut Haaland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Sverige, kl. 18.00 søndag

ULLEVAAL (Dagbladet): TV-profilen Olof Lundh (55) er på plass i Oslo før kampen mellom Norge og Sverige søndag.

Lundh jobber for TV4 og Fotbollskanalen. Han følger et Sverige som er desperat etter tre poeng i Nations League på Ullevaal stadion.

Det betyr at kampen fort kan utvikle seg i samme retning som på Friends Arena sist søndag. Da kalte Sveriges midtstopper - Alexander Milosevic - Erling Braut Haaland for «en hore». At Haaland gikk ut med dette etter 2-1-seieren, fikk svenske spillere og eksperter til å reagere.

FOTBALLESKPERT: Olof Lundh. Foto: Tore Ulrik Bratland
FOTBALLESKPERT: Olof Lundh. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Lundh peker på to ting: Han er overbevist om at enkelte av de norske spillerne heller ikke er uskyldig. Og han går ut fra at dette ikke er første gang Haaland får slengt ord etter seg.

- At han skulle ha spilt i Tyskland, Østerrike og Norge - og ingen skulle ha sagt noe til ham tidligere - tror jeg ikke noe på, påpeker han.

- Det er dumt sagt av Milosevic. Det sa også trener Janne Andersson på en pressekonferanse etterpå. Men alle vet at dette forekommer. Ståle Solbakken var inne på det: Det skjer fra 6. divisjon og opp til Champions League. Å peke ut Alexander Milosevic blir bare latterlig.

HETT: Erling Braut Haaland rundlurte Alexander Milosevic (liggende) i kampen mot Sverige sist søndag. - En hore, sa Milosevic om Haaland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
HETT: Erling Braut Haaland rundlurte Alexander Milosevic (liggende) i kampen mot Sverige sist søndag. - En hore, sa Milosevic om Haaland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

- Du opplever ikke AIK-spilleren som en bråkmaker?

- Nei, det er ikke mitt inntrykk i det hele tatt. Det er en solid spiller.

- Hvor overraskende var det for svenskene at Haaland gikk ut som han gjorde?

- Noen spillere, som Mikael Lustig, var overrasket. Andre sa at dette går du ikke ut og sier. Det er en uskreven regel. Det er noe annet hvis det er rasisme. Da forteller du om det. Å kalle noen for «en hore» er banalt og barnslig når du hører det. Men dette skjer i mange lagidretter.

Lundh fortsetter:

- Haaland kommer nok til å høre en del «fuck» ute på banen i Manchester City. Om dette var første gang han hørte noe, får han trent seg opp.

Kaptein Martin Ødegaard ville ikke si så mye om hendelsen på en pressekonferanse lørdag:

- Nei, jeg har ikke noen sterk mening om det. Det skjer mye på banen. Jeg har hørt mye dritt opp gjennom åra jeg også. Sånn er det. Jeg har ikke noen kommentar til Erlings valg. Det er opp til hver enkelt hva du ønsker å si.

SVENSK STJERNE: Alexander Isak mener nordmennene ikke går klar av det som skjedde. Foto: NTB
SVENSK STJERNE: Alexander Isak mener nordmennene ikke går klar av det som skjedde. Foto: NTB Vis mer

Ødegaards tidligere lagkamerat i Real Sociedad, Alexander Isak, mener det er nordmennene som har bidratt til å hisse opp stemningen.

- Det føles som om hetsen kommer litt mer fra deres side enn fra vår, sier han til svenske medier. Konfrontert med denne uttalelsen svarer Ødegaard til Dagbladet:

- Jeg skjønner ikke helt hva han mener.

Isak utdyper:

- Det er et nordisk derby og vi vil vinne alle kamper. Det bygges opp på en annen måte når vi møter Norge.

Olof Lundh er ikke i tvil om at kampene mellom Norge og Sverige er størst for Norge.

- Sverige har vært i fem EM og tre VM siden Norge var i et mesterskap sist (år 2000). Det var viktig for Norge å vinne på Friends Arena. Det svir for de svenske spillerne. Det er større for Norge, og da blir det litt hets. Når Milosevic kaller Haaland for «en hore», tar det ekstra fart.

GIKK FORBI: Erling Braut Haaland nektet å snakke med pressen etter Slovenia-kampen. Vis mer

Midtstopper Stefan Strandberg sier det som skjedde sist søndag ikke betyr noe for tenningsnivået før returmøtet.

- For meg har det ingenting å si. Vi fokuserer på det vi skal gjøre. Hvis vi fokuserer på andre ting, er vi ute og kjører. Vi må følge planen vi har, hvis vi skal slå Sverige. Hvis vi tenker på hva som har skjedd, kommer det til å gå dårlig.

Norge leder gruppa og har sju poeng. Deretter følger Serbia (seks poeng), Sverige (tre poeng) og Slovenia (ett poeng).

Gruppevinneren rykker opp til nivå A i Nations League. I tillegg får laget en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM i 2024.

I STORFORM: Erling Braut Haaland var i godt humør på treninga lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB
I STORFORM: Erling Braut Haaland var i godt humør på treninga lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

NATIONS LEAGUE

Norge32103-17
Serbia32015-26
Sverige31023-33
Slovenia30121-61

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer