TV-profil slakter Deila: - Jeg har aldri opplevd verre

Får refs etter fiaskoen.

FÅR PEPPER: Celtic ble slått ut i kvalifiseringen til Champions League og manager Ronny Deila får kritikk etter den svake prestasjonen mot Legia. Foto:  AP Photo/PA, Jeff Holmes
FÅR PEPPER: Celtic ble slått ut i kvalifiseringen til Champions League og manager Ronny Deila får kritikk etter den svake prestasjonen mot Legia. Foto: AP Photo/PA, Jeff HolmesVis mer

EDINBURGH (Dagbladet): Legia-manager Henning Berg kan glise bredt etter 2-0-seieren borte mot Celtic og avansement til playoff i Champions League.

Verre er det for Celtic og Ronny Deila, som skuffet den Champions League-vante hjemmefansen.

- Jeg tar fullt ansvar, sa en tydelig preget Deila etter kampen.

38-åringen har fått en verst tenkelig start på Celtic-oppholdet. STV-reporter og tv-profil Raman Bhardwaj følger den skotske storklubben tett. Han er kritisk.

- Jeg har aldri opplevd et verre Celtic-lag. De har aldri sett så svake ut, sier Bhardwaj til Dagbladet i presserommet på Murrayfield stadium.

Overrasket Celtic trengte en opptur etter 4-1-tap i Polen i forrige uke og manager Deila mente før ydmykelsen i går at han så tegn til forbedring.

Men hjemmefansen hadde lite å glede seg over i Edinburgh i går. Celtic skapte knapt en eneste stor målsjanse og møtte pipekonsert fra egne fans.

- Jeg trodde ikke Celtic kunne spille så dårlig. Jeg tror ingen trodde det de så, og absolutt alle som bryr seg om Celtic er skuffet, sier Raman Bhardwaj, som har jobbet tett på laget i 15 år.

- Hva er feil?

SKUFFET: Tv-personligheten og STV-reporter Raman Bhardwaj. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
SKUFFET: Tv-personligheten og STV-reporter Raman Bhardwaj. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

- Det er ingen kreativitet. De får ikke til det de prøver på. Laget henger ikke sammen og taper fordi de ikke er gode nok, sier tv-personligheten.

Fansen raste På pressekonferansen etter kampen i går røpet Deila at han trenger forsterkninger. Han etterlyste unge, raske spillere som klubben kan være med å utvikle.

Bhardwaj peker på en spesiell situasjon fra gårsdagens kamp som illustrerer stemningen rundt klubben.

- Jeg vet ikke om du la merke til det, men på 2-0-målet raste fansen, skrek og pekte mot klubbledelsen: «Hvor er pengene til å forsterke laget?», skrek de. Det blir ikke lett for Deila å rette opp inntrykket etter dette nederlaget. Alt han trenger er suksess, og det har han i hvertfall ikke fått i sine første uker i Celtic, sier Raman Bhardwaj.

Han mener det mest skremmende er prestasjonen over begge kampene mot Legia.

- I løpet av mine rundt 15 år der jeg har jobbet med å følge Celtic, så har aldri prestasjonen vært så dårlig over to kamper. Mange trodde det var et feilskjær i Polen. 0-2-tapet på hjemmebane viser at det er noe alvorlig galt, sier Bhardwaj.

Moyes på tribunen Den tidligere Everton- og Manchester United-manageren David Moyes var til stede på Murrayfield stadium i går.

- Han var her garantert bare for å hygge seg, sier Bhardwaj.

- Så Deila bør ikke føle seg truet?

- Deila bør hvertfall ikke føle seg truet av David Moyes. Han var kanskje aktuell før sommeren, men nå kan jeg ikke se for meg noen avtale med ham. Deila har fortsatt tillit, men han trenger noen oppturer, sier Bhardwaj.

SEIRET: Legia-manager Henning Berg. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT
SEIRET: Legia-manager Henning Berg. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT Vis mer

Ronny Deila innrømmet etter tapet i går at han røk ut for et bedre lag.

- Vi tapte mot et bedre lag. Legia var bedre enn oss. Vi startet kampen bra, men det holder ikke, sa den norske treneren.

- Vi må innse at vi ikke er bedre akkurat nå, sa Deila.

Legia Warszawa skal nå ut i playoff til gruppespillet i Champions League. Et polsk lag har ikke kommet videre til gruppespillet på 18 år.

PÅ TRIBUNEN: Den tidligere Manchester United-manageren David Moyes (midt i bildet) var på tribunen i går. Moyes er for tida arbeidsledig.
PÅ TRIBUNEN: Den tidligere Manchester United-manageren David Moyes (midt i bildet) var på tribunen i går. Moyes er for tida arbeidsledig. Vis mer