TV-profilen sjokkerte

De australske nyhetsankerne fyrte løs mot tennisstjerna Novak Djokovic.

LANGER UT: Et klipp av australske Mike Amor og Rebecca Maddern som, i det de tror er en privat samtale, langer ut mot Novak Djokovic sprer seg som ild i tørt gress på sosiale medier. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert

Rebecca Maddern og Mike Amor ante fred og ingen fare før en sending tidligere denne uka. Men det de trodde var en privat samtale om den mye omtalte Djokovic-saken, ble alt annet enn privat.

Den 90 sekunder lange samtalen ble nemlig tatt opp, og seinere lekket på internett.

Og duoen holder mildt sagt ikke igjen i sine beskrivelser av serberen.

- Drittsekk

Slik foregikk den famøse samtalen:

Maddern: - Uansett hvordan du ser på det, er Djokovic en løgnaktig og sleip drittsekk.

Amor: - Han er en drittsekk, ja

Maddern: - Ja, uansett hvordan du ser på det. Det er synd at så mange støttet han. Å gå ut når du vet at du er coronapositiv … Vel, jeg tror ikke han var positiv engang.

Amor: - Unnskyldningen er bare jævla pisspreik, og så blir han fanget i sine egne løgner. Det var jo det som skjedde ikke sant? Det var det.

Maddern: - Og så krysser han av for at han ikke dro til Spania, det er liksom …

Amor: - Vel, jeg tror han kommer til å slippe unna med det. Jeg tror de fleste oppegående mennesker vil si at fyren er en drittsekk, men om myndighetene gjorde det rette, det vet jeg ikke. De gjorde det veldig forvirrende. Det er litt av problemet, ikke sant?

Får støtte

Klippet fikk naturlig nok stor oppmerksomhet i sosiale medier, og er sett hundretusenvis av ganger. 7News har gått hardt ut og sagt at de ønsker å finne ut hvem som lekket videoen, og lover en intern etterforskning.

Dersom noen har lekket videoen for å sette de to nyhetsankrene i dårlig lys, så kan det ha hatt motsatt effekt. I Australia har klippet nemlig blitt møtt med positiv respons, skriver News.com.

Avisa skriver at flere har hevdet det var kanalens beste nyhetssegment på lang tid, fordi den representerte hva mange australiere tenker om Djokovic-sagaen.

Bransje-skribent Colin Vickery skriver på Twitter at han tviler på at dette vil ødelegge omdømmene til Amor eller Maddern. 7News har heller ikke sagt at duoen vil blir straffet.

Ikke alle deler imidlertid den oppfatningen, og enkelte mener at Amor og Maddern fortjener sparken. Sistnevnte har også beklaget uttalelsene sine.

Hvem som står bak lekkasjen av videoen er så langt ikke klart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer