Håndball-VM

TV-profilen steiler

- Jeg skjønner det ikke, sier Viaplay-eksperten.

SEIER: Norges Magnus Abelvik Rød, Sander Sagosen og landslagssjef Jonas Wille under åpningskampen mot Nord-Makedonia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SEIER: Norges Magnus Abelvik Rød, Sander Sagosen og landslagssjef Jonas Wille under åpningskampen mot Nord-Makedonia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Nord-Makedonia 39-27

KRAKOW/OSLO (Dagbladet): Norge fikk en strålende start på VM-turneringen med å knuse Nord-Makedonia i mektige Tauron Arena i Kraków.

Sander Sagosen ledet an og ble kåret til banens beste av TV-seerne. Med seks mål ble han også den mestscorende for kvelden.

- Det var en god prestasjon og start fra oss, det var kjempeartig. Nå skal vi jobbe oss bedre og bedre skritt for skritt, sier Sagosen til Dagbladet etter seieren.

Eksperten reagerte

Trener Jonas Wille valgte å starte med Harald Reinkind på høyreback foran Magnus Abelvik Rød, mens kaptein Christian O'Sullivan bare spilte angrep, mens han hvilte i forsvar.

Laguttaket fikk Viaplay-ekspert Joachim Boldsen til å reagere.

- Det er en måte i si at man vinner kampen uansett. Det er ikke den beste startoppstillingen de kan sette opp. O'Sullivan har spilt cirka null minutter angrep i Magdeburg. Der spiller han bare forsvar, noe han gjør fantastisk. Nå spiller han plutselig angrep og ikke forsvar, det skjønner jeg ikke. Reinkind er fin, men jeg skjønner heller ikke hvorfor Abelvik Rød starter, sa den tidligere danske storspilleren.

SJOKK: Den montenegrinske veteranen Marko Lasica (33) har skapt sjokkbølger i håndballmiljøet etter denne hendelsen. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Wille begrunnet valget om å bare spille O'Sullivan i angrep med at han ønsker å etablere Vetle Aga som en sjef i forsvaret.

Til Dagbladet forklarer Wille laguttaket.

- Jeg tenker nok litt annerledes på det. Rød og Reinkind kommer til å veksle på å starte, vi skal bruke hele mannskapet. Når Reinkind starter avslutter sannsynligvis Rød omgangen.Vi har en rekke med Sagosen og Reinkind som har spilt mye sammen i Kiel, så har vi Rød og Gøran Johannessen i Flensburg, forklarer han.

- Blir det trøbbel vet vi at vi kan kaste inn O'Sullivan hvor vi vil. Jeg synes det er en styrke at vi kan variere hvem vi starter med, skyter trener inn til slutt.

- Kjempeviktig

Selv tror O'Sullivan at grepet kan vise seg å bære frukter seinere i mesterksapet.

- Vi har mange toveisspillere, og det gjør at vi ikke trenger å gjøre så mange bytter. Vi sparer også krefter. Det blir mindre belastning på meg, Sander og Gøran. Det er fint når det er et langt mesterskap, sier han til Dagbladet.

- Er det noe av det som kan være forskjellen fra tidligere mesterskap?

- Absolutt.

- Jeg tror det er kjempeviktig. Det er stor forskjell på å ha spilt en og en halv eller to timer i den innledende runden enn å ha spilt førti-femti minutter.

Hylles

Men Abelvik Rød kom på banen halvveis i første omgang, og var sammen med Sander Sagosen svært toneangivende. Til pause ledet Norge 18-11 og hadde full kontroll på kampen.

I Viaplays pausestudio ble Abelvik Rød hyllet.

- Han går inn og stabiliserer forsvaret. Han er annerledes fra de fleste. Han er stor og sterk og bevegelig. Det var et fanatstisk innhopp fra han, mente håndballekspert Joachim Boldsen.

I andre omgang giret det norske laget litt ned, men hadde likevel full kontroll på kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer