TV-profiler slakter EM-endringen som skulle hjelpe Norge: - Det er trist

Mener utvidelsen til 24 lag er ødeleggende.

SJANSEFATTIG: Kampen mellom Sverige og Italia fikk mange til å reagere. Foto: Scanpix
SJANSEFATTIG: Kampen mellom Sverige og Italia fikk mange til å reagere. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 2008 besluttet UEFA at EM skulle utvides fra 16 deltakernasjoner til 24 fra og med det pågående mesterskapet i Frankrike. Nyheten fikk blandet mottakelse da den ble kjent. Åge Hareide var blant dem som var positive, i og med at muligheten for at Norge skulle klare å kvalifisere seg åpenbart ble større.

Kritikerne har hevdet at det ville bli for mange uinteressante kamper så lenge bare åtte av lagene ryker ut etter gruppespillet. Det mener TV-profilen Morten Langli gårsdagens innholdsfattige oppgjør mellom Italia og Sverige er et bevis på.

- Fytti helvete for en omgang. Dette er ikke EM verdig, ytret Langli på Twitter i pausen etter 45 sjansefattige minutter hvor det så ut til at begge lagene var fornøyd med 0-0.

- Det er for mange

Den sterke meldingen fikk flere andre av Langlis drøyt 54 000 følgere til å ta del i en diskusjon om EM-endringen. En av dem var Davy Wathne. Den erfarne fotballjournalisten deler sin tidligere kollegas syn. Han begrunner hvorfor med at det er en for høy prosentandel av UEFAs 55 medlemsland som får delta i EM.

- Nå er nesten halvparten med i sluttspillet. Det er for mange. For det første er kvalifiseringen ødelagt. Da Norge trakk Italia og Kroatia, visste alle at de to ville gå videre. Vi spilte i realiteten om tredjeplassen som ga playoff. Den eneste overraskelsen i hele kvalifiseringen var Island. Ellers var det dødskjedelig. Det var uspennende oppgjør over stort sett hele linja, sier Wathne til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer