NYE OPPGAVER: Suzanne Sjögren har byttet ut Champions League-fotball med håndball-EM i Frankrike. Foto: Bildbyrån
NYE OPPGAVER: Suzanne Sjögren har byttet ut Champions League-fotball med håndball-EM i Frankrike. Foto: BildbyrånVis mer

TV-reporter opprørt over Mourinho

- Han utnyttet meg for å kaste dritt på det engelske fotballforbundet FA.

Suzanne Sjögren (44) er en profilert sportsjournalist og TV-reporter i Sverige. I begynnelsen av november gjorde hun et intervju for Viasat som fikk stor oppmerksomhet.

Hun ville ikke si noe den gang. Men nå uttaler hun seg for første gang til Aftonbladet om ubehaget hun opplevde med Manchester United-manager José Mourinho (55).

United hadde nettopp slått Juventus 2-1 i Torino. Datoen var 7. november. Etter Champions League-kampen gjorde Mourinho en bevegelse der han holdt den ene hånda opp mot øret. Dette provoserte supporterne og spillerne til Juventus - og trolig var det en reaksjon på ukvemsord fra tribunen under kampen.

Da Sjögren fikk Mourinho på tomannshånd etterpå, ville hun vite hvorfor manageren la hånda opp mot øret.

GJORDE FOLK FORBANNET: José Mourinho provoserte med denne bevegelsen etter 2-1-seieren over Juventus 7. november. Foto: NTB scanpix
GJORDE FOLK FORBANNET: José Mourinho provoserte med denne bevegelsen etter 2-1-seieren over Juventus 7. november. Foto: NTB scanpix Vis mer

Intervjuet forløp slik:

Sjögren: - Hva skjedde på slutten?

Mourinho: - Hva skjedde i løpet av de 94 minuttene (som kampen ble spilt)?

Sjögren: - Da du gikk ut på banen og feiret, ble Juventus-spillerne opprørte?

Mourinho: - Forstår du italiensk?

Sjögren: - Nei.

Mourinho: - Du kan spørre FA, de kan oversette for deg. Hahahahaha.

Uttalelsen kom i en periode der det ble kjent at fotballforbundet gransket Mourinho for ufin språkbruk. Ordene skal ha falt etter hjemmekampen mot Newcastle 6. oktober. United gikk fra 0-2 til 3-2. På vei ut av Old Trafford ble han filmet samtidig som han skal ha sagt på portugisisk: «Dra til helvete, jævler.»

For å være sikker på hva som ble sagt engasjerte FA leppelesere. Det var i den anledning at Mourinho uttalte seg som han gjorde til Sjögren. Saken er for ordens skyld henlagt, men TV-reporteren glemmer ikke møtet med den kontroversielle manageren.

Til Aftonbladet sier hun:

- Han hadde gjort seks intervjuer før han kom bort til meg. Ingen stilte spørsmål ved det som skjedde. Alle strøk ham på ryggen, og det syntes jeg var merkelig. Jeg tenkte derfor at er det noen som skal stille spørsmålet, så er det vel meg. Da tente han på alle plugger og ville ikke vite av spørsmålet. Han er vanskelig, det går aldri an å gardere seg mot ham.

TV-profilen fortsetter:

- Han tok sjansen og utnyttet meg for å kaste dritt på det engelske fotballforbundet FA. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal si. Jeg var veldig opprørt etter intervjuet ettersom han vegret seg for å ta i spørsmålet med ildtang. Jeg vet ikke hva jeg hadde forventet. Han er jo som han er.

Sjögren skal nå dekke håndball-EM for damer i Frankrike de neste ukene. Intervjuet hun gjorde med Mourinho spredte seg raskt på sosiale medier (se vedlagt Twitter-melding), men hun sier at hun aldri har forventet en unnskyldning fra Mourinho.

Manchester United møter Southampton lørdag.

Håndball-EM i Frankrike er for øvrig i gang. Sverige - som Sjögren dekker - er i gruppe med Danmark, Polen og Serbia.