FIKK IKKE SETT SKYTINGEN: TV-seerne ble snytt for Tiril Eckhoffs fantastiske skyting. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
FIKK IKKE SETT SKYTINGEN: TV-seerne ble snytt for Tiril Eckhoffs fantastiske skyting. Foto: Bjørn Langsem, DagbladetVis mer

TV-seerne raser mot NRK: Da Tiril skjøt seg mot gullet, fikk man se tyske Hildebrand gå i mål

- Litt mye på en gang, sier NRK.

(Dagbladet): TV-seere over hele landet raste da de ikke fikk sett Tiril Eckhoff og Emil Hegle Svendsens skyting under dagens sprint i Holmenkollen.

Hegle Svendsen var fortsatt med i gullkampen, da han på siste skyting forsvant fra de norske TV-skjermene, og man fikk i steden se Semenov kjempe mot Ole Einar Bjørndalens tid da han gikk i mål.

Tirl Eckhoff tok VM-gull etter at hun for første gang skjøt fullt hus. Men hele den liggende skytingen fikk ikke TV-seerne se, i likhet med situasjonen med Hegle Svendsen.

- Konflikt mellom målgang og skyting Nå beklager NRK, som forteller at «det var litt mye på en gang».

- Vi har en veldig kort tid å ta disse avgjørelsene på. I en ideell verden, hadde jo publikum fått sett begge deler. Jeg skulle ønske vi kunne vise begge deler, men det var litt konflikt med målgang og skyting, sier redaksjonssjef for NRK-sporten, Janne Fredriksen.

Hegle Svendsen og Eckhoff var potensielle medaljevinnere på skytingen, og Fredriksen vet det var et savn for det norske folk at man ikke fikk sett hele skytingen deres.

- Vi produserer bilder til den internasjonale sendinga, som går til hele verden. De må vise målgangen, mens vi i NRK må sørge for at de største norske øyeblikkene kommer på.

- Lunde er der så vi ikke går glipp av et eneste skudd Fem øvelser gjenstår av VM i skiskyting, som varer fram til 13. mars. NRK har flere timer med produksjon som skal vises og settes sammen, men håper og tror at de vil få fram de beste bildene på direktesendinga.

- Hvordan vil det bli resten av mesterskapet? Vil man få se både målgang og skyting?


- Vi håper og vil. Vi er verdens beste host broadcaster, og jeg føler meg helt trygg på at publikum vil få de beste bildene. Vi kommer til å jobbe hardt og fokusert for det, sier Fredriksen til Dagbladet.

Ettersom situasjonen med Hegle Svendsen skjedde før den med Eckhoff, var NRK klar over hva som kunne skje da Tiril kom inn på standplass.

- Den internasjonale sendinga etablerer Eckhoff på standplass, og da vet vi at de kommer tilbake dit. Derfor klippa vi ikke til vårt eget kamera. Dette er så vanskelig å vurdere der og da, vi vil jo ha medaljevinnerne over mål, samtidig som vi vil vise de norske. Men Ola Lunde er der av en grunn, slik at vi ikke går glipp av et eneste skudd, sier Fredriksen, og legger til at sprint er den absolutt vanskeligste øvelsen å vise, ettersom det skjer så mye på en gang.

- Vi satser på å ikke gå glipp av et eneste øyeblikk resten av mesterskapet, avslutter hun.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.