Erling Braut Haaland Idrettsgallaen 2023

TV-seerne reddet juryen

Fotballstjernens konkurrenter og TV-seerne stoppet jury-skandalen på Idrettsgallaen

REDDET AV TV-SEERNE: Erling Braut Haaland ble naturligvis valgt til «Årets Navn» i norsk idrett 2022, og vant også avstemningen blant alle de andre norske idrettsstjernene. Da er det rart at fagjuryen til Idrettsgaalaen valgte å vrake ham i den rent faglig basert kåringen som «Årets beste mannlige utøver». FOTO: NRK / Rodrigo Freitas
REDDET AV TV-SEERNE: Erling Braut Haaland ble naturligvis valgt til «Årets Navn» i norsk idrett 2022, og vant også avstemningen blant alle de andre norske idrettsstjernene. Da er det rart at fagjuryen til Idrettsgaalaen valgte å vrake ham i den rent faglig basert kåringen som «Årets beste mannlige utøver». FOTO: NRK / Rodrigo Freitas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

JAKOB INGEBRIGTSEN er en forbløffende god idrettsutøver; garantert en av de beste Norge noen gang har hatt.

VM-gullet på 5000 meter og alt det andre han presterte på friidrettsbanen i fjor, ville vanligvis vært mer enn bra nok til å bli kårets som landets beste mannlige utøver.

Men ikke akkurat på denne Idrettsgallaen.

For 2022 var året da Erling Braut Haaland slo de fleste scoringsrekordene i engelsk Premier League; verdens tøffeste fotballserie, og ble anerkjent kloden rundt som den største sensasjonen i internasjonal fotball.

Da rimer det ikke at den faglige juryen på Idrettsgallaen måtte få hjelp av TV-seerne og Haalands konkurrenter for å rette opp feilen:

  • Det Manchester City-spissen har prestert på fotballbanen sist høst, trumfer alt som ble vist i norsk toppidrett i fjor.

Så mye høyere nivå er det på fotballen enn alle de andre idrettene, og det må en slik ekspertjury forholde seg til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.