TV-selskap fulgte Northug i fire måneder

Skikongens liv blir dokumentar.

SENDES PÅ TV 2: Produksonsselskapet har hengt i hælene på Petter Northug i lang tid og til vinteren kommer resultatet på TV 2 - som har kjøpt dokumentarserien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SENDES PÅ TV 2: Produksonsselskapet har hengt i hælene på Petter Northug i lang tid og til vinteren kommer resultatet på TV 2 - som har kjøpt dokumentarserien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Til vinteren kommer en dokumentarserie som skal gi norske fjernsynsseere et innblikk i langrennsstjernen Petter Northugs liv i og utenfor skisporet, skriver Adresseavisen.

Det bekrefter produsent og regissør Anders Sæther i produksjonsselskapet Globus Media, som står bak dokumentaren.

- Ja, vi lager en dokumentar om Petter Northug der vi følger ham i ulike sammenhenger, sier Sæther til Adresseavisen.

Ifølge avisen er det TV 2 som har kjøpt rettighetene til å sende serien om Norges kanskje mest profilerte idrettsutøver. Kanalen vil trolig sende dokumentaren kommende vinter, men ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Globus Media skal ha fulgt Northug i tre-fire måneder, men er sparsommelig med opplysninger om dokumentaren.

- Vi synes det er spennende å lage en dokumentar om Norges fremste idrettsstjerne, sier Sæther.

Ifølge Adresseavisen blir både trenere, familie, venner og treningskamerater en del av serien, sammen med Northug selv. Landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus, synes prosjektet er positivt.

- Det er et spennende prosjekt. Det er positivt at løperne byr på seg selv, og jeg har forstått det slik at Petter her ønsker det. Produksjonsselskapet har avklart med landslagstrener Trond Nystad og resten av gutta på laget at det kan være til stede på noen samlinger, sier Løfshus.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer